Ga naar de inhoud

Axel Witsel kondigt afscheid aan bij Rode Duivels: "Na goed nadenken en veel emoties keuze gemaakt"

 vr 12 mei 2023 17:09
Axel Witsel
Axel Witsel (34) is niet langer international.

Na zijn niet-selectie voor de interlands tegen Zweden en Duitsland, houdt Axel Witsel (34) de eer aan zichzelf bij de Rode Duivels. De middenvelder, goed voor 130 caps bij België, kondigt zijn afscheid aan via Instagram. "Veel succes aan de nieuwe generatie, waarvan ik zeker weet dat ze ons weer ongelofelijke momenten zullen bezorgen", klinkt het.

Een nieuwe schilfer bladgoud valt van de gouden generatie Duivels. Na Toby Alderweireld en Eden Hazard, houdt ook middenvelder Axel Witsel het voor bekeken bij de Belgische nationale ploeg.

 

Het nieuws komt niet als een verrassing. Witsel maakte geen deel meer uit van een verjongde selectie van Domenico Tedesco voor de interlands tegen Zweden en Duitsland in maart. 

 

"Na goed nadenken en met veel emoties, heb ik besloten om op pensioen te gaan als international", laat de middenvelder van Atlético Madrid nu weten via Instagram.

 

Nu is het belangrijk om meer tijd te besteden aan mijn familie en me op mijn club te focussen.

Axel Witsel

"Het was met grote trots dat ik mijn land de afgelopen vijftien jaar heb mogen vertegenwoordigen", gaat Witsel voort. "Nu is het belangrijk om meer tijd te besteden aan mijn familie en me op mijn club te focussen."

 

"Ik bedank iedereen die mij heeft laten bloeien onder het shirt van de Rode Duivels. Bedankt aan al mijn coaches, teamgenoten, en niet te vergeten de medische staf. Bedankt aan jullie supporters om mij te begeleiden tijdens mijn 130 caps."

 

In zijn 130 optredens in het shirt van België, was Witsel goed voor 12 goals en 8 assists. Hij speelde met België 3 wereldkampioenschappen en 2 Europese kampioenschappen tussen 2014 en 2022.

 

Nu wenst hij de nieuwe generatie het beste: "Veel succes aan de nieuwe generatie waarvan ik zeker weet dat ze ons weer ongelofelijke momenten zullen bezorgen!"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.