Ga naar de inhoud

IN BEELD: De rijke interlandcarrière van Witsel bij de Rode Duivels in vijf momenten

 vr 12 mei 2023 19:32

Axel Witsel stopt na 130 interlands bij de Rode Duivels. Door zijn stijl en positie is hij zelden dé speler aan wie we terugdenken bij grote momenten. Toch was hij een belangrijke pion in de gouden generatie, die een grote rol vervulde bij historische prestaties. Zijn carrière aan de hand van vijf grote momenten.

2008: Debuteren en meteen scoren

Onder bondscoach René Vandereycken mag Witsel in 2008 debuteren tegen Marokko. Witsel valt aan de rust in voor Stijn De Smedt. De Rode Duivels staan op dat moment 0-2 achter en nog geen vijf minuten na zijn invalbeurt scoort de Luikenaar de aansluitingstreffer.

2017: Koning van de omhaal

Scoren deed Witsel nooit veel, maar doorheen zijn carrière maakte hij van de omhaal wel een van zijn handelsmerken. Zijn eerste scoorde hij voor Benfica in 2011 tegen Twente in de Champions League.  Later scoorde hij er ook voor Zenit en Borussia Dortmund.

 

Ook bij de Rode Duivels, in de 9-0 overwinning tegen Gibraltar, scoorde Witsel een omhaal. In zijn Sclessin, nota bene. Die 9-0 is tot op heden nog steeds de grootste overwinning ooit van de Rode Duivels.

2018: Historische derde plek in Rusland

In Rusland speelde Witsel 6 van de 7 wedstrijden op het WK. Enkel de derde match van de groepsfase tegen Engeland liet hij aan zich voorbij gaan. Zo hield hij het Belgische middenveld overeind tegen de Braziliaanse sterren en hielp hij België aan historisch brons tegen Engeland.

15 november 2018: Witsel viert zijn 100e cap

Voor de aftrap van de Nations League wedstrijd tegen IJsland wordt Witsel nog even in de bloemetjes gezet voor zijn 100e cap. Na Jan Vertonghen was Witsel de tweede speler die de kaap van 100 rondde.

Samen met zijn vrouw en dochtertje poseert Witsel voor de fotografen.
In het prubliek duiken enkele spandoeken op om hen te eren.

2022: Afscheid in mineur

Niet elk belangrijk moment is vrolijk. Witsel rondde op het voorbije WK in Qatar de kaap van 130 caps. Daar zal het nu dus ook bij blijven. De uitschakeling van de Rode Duivels is het laatste wapenfeit van de Luikenaar bij de nationale ploeg.

Gerelateerd: