Ga naar de inhoud

90 Minutes: "Messi naar Saudi-Arabië, ik vind dat de teloorgang van een carrière"

 di 9 mei 2023 21:15

Een nieuwe voetbalweek en dus een nieuwe 90 minutes. Aster Nzeyimana, Tuur Dierckx, Sam Kerkhofs en Filip Joos waren weer op post en bespraken onder meer het nakende vertrek van Lionel Messi naar Saudi-Arabië.

Het gerucht dat Lionel Messi richting Saudi-Arabië zou trekken, was ook een gespreksonderwerp in 90 minutes. "Ik vind dat waanzin", zegt Filip Joos. "Ik vind dat de teloorgang van een carrière. Want voor je nalatenschap is ook het einde van je carrière belangrijk."

 

"Dat betekent ook dat geen enkele van je slippendragers tegen je zegt, "Lionel, dat regime... doe het niet. Je zult grootser zijn als je niet hetzelfde doet als Ronaldo nu doet." Geef nog iets terug aan het voetbal, dat je zo veel gegeven heeft."

 

"Gaan wij kijken naar Messi tegen Ronaldo in Saudi-Arabië? Ik niet, het interesseert me niet." 

Beluister de aflevering van 90 minutes

Ondanks dat de verjaardagstaart van Filip nog vers in het geheugen én vooral het gehoor van onze luisteraars zit, zorgde Tuur opnieuw voor een heerlijkheid van Tartes Françoise. De jarige met dienst voelt zich mentaal 18 en fysiek 35, maar op zijn paspoort valt vooral het getal 28 af te lezen. Aan alle misofone luisteraars die vorige keer van het viaduct wouden rijden: geen zorgen, de taart werd pas na de opname aangesneden.

 

De echte wangeluiden kwamen deze aflevering uit Saudi-Arabië, waar volgens goede bronnen ene Lionel M. volgend seizoen zijn carrière ten grave gaat dragen. Van begrafenissen gaan we naar bruiloften, waarvan er in het Antwerpse de komende weken een paar uitgesteld zullen worden, of zo hopen we toch voor de goedhartige kennissen van clubwatcher Sam. Verder trekt ons viertal ten strijde tegen verspreiders van verregaande debiliteit en valt er hier en daar wat ergonomisch advies te rapen.

Gerelateerd: