Ga naar de inhoud

Van Vleuten over plasincident in Vuelta: "Totaal geen wraakactie voor de Tour"

 ma 8 mei 2023 12:41
Demi Vollering, Annemiek van Vleuten en Gaia Realini
De top 3 van de Vuelta Femenina: Demi Vollering, Annemiek van Vleuten en de Italiaanse renster Gaia Realini.

In de laatste aflevering van de wielerdocumentaire La Course ziet u hoe Demi Vollering en haar ploeg een coup plegen wanneer Annemiek van Vleuten lek rijdt in de Tour. Zaterdag in de Vuelta trok de wereldkampioene vol door wanneer Vollering stond te plassen. "Dit was een andere situatie. De Tour heeft niet meegespeeld", reageert Van Vleuten.

Annemiek van Vleuten won vorig jaar de Tour met overmacht. Zelfs mechanische pech kon haar niet van de eindzege houden.

 

In de laatste aflevering van La Course ziet u hoe haar concurrente Demi Vollering probeert te profiteren van de lekke band. Ploeggenote Lotte Kopecky gaat vol op kop rijden.

Kijk naar de fase in de wielerdocumentaire La Course:

"We hadden het plan vooraf al gemaakt"

Zaterdag draaiden Van Vleuten en Vollering de rollen om. Net op het moment dat het Movistar-team van Van Vleuten het spel van de wind speelde, stond Vollering te plassen.

 

"Totaal geen wraakactie", verzekerde Van Vleuten achteraf bij de NOS. "We hadden het plan vooraf al gemaakt."

 

In de podcast In het Wiel geeft de wereldkampioene extra duiding. "De Tour heeft niet meegespeeld. Dit was een andere situatie", vertelt ze.

 

"Toen ik lek reed in de Tour grepen ze dat moment aan om te gaan rijden. In de Vuelta hadden we het plan al gemaakt voor ze gingen stoppen. Het heeft niks met mekaar te maken", vindt Van Vleuten.


"Als we die stop hadden aangegrepen om te koersen, zou ik niet akkoord zijn gegaan. Dat is niet mijn manier van koersen. Dat vind ik geen fair play."

Als we die stop hadden aangegrepen om te koersen, zou ik niet akkoord zijn gegaan. Dat is niet mijn manier van koersen.

Annemiek van Vleuten

"Misschien had het beter gecoacht kunnen worden bij SD Worx", gaat Van Vleuten voort.

 

"Ook anderen vonden het een bijzonder moment om te stoppen. Meerdere ploegen wisten dat het op de kant zou gaan. Wat dat betreft, voel ik me gesteund door andere rensters."

 

"In dit geval moet je scherp zijn als het op de kant gaat", vindt de 40-jarige toprenster.

 

"Ik heb het er niet met Demi over gehad, wel met haar ploegleidster Anna van der Breggen. Ik heb haar ons plan uitgelegd en ik hoop dat we op sportief vlak kunnen blijven strijden", besluit Van Vleuten, die haar laatste seizoen koerst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: