Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De "net niet" in Vuelta zindert na bij Vollering: "Ik had ook het eindklassement kunnen winnen..."

 zo 7 mei 2023 16:48
Demi Vollering
De ontgoocheling valt af te lezen op het gezicht van Demi Vollering.

Demi Vollering imponeerde in de slotrit van de Vuelta Femenina. De Nederlandse schudde leider Annemiek van Vleuten uit haar wiel en maakte het nog erg spannend voor eindwinst. "Een mooie prestatie", vindt ze zelf. Al zindert ook na vandaag vooral het tijdverlies van gisteren nog na.

"Ik ga met twee ritzeges naar huis, dat is heel mooi", blikt Demi Vollering terug na de gewonnen slotetappe. Al rest er vooral een wrang gevoel: "Als het in de voorlaatste rit iets anders was gelopen, had ik ook het eindklassement kunnen winnen."

 

9 seconden. Meer scheelde het niet. Of de Nederlandse van SD Worx had haar tijdverlies door het slecht getimede plasmoment van gisteren weggewerkt. 

 

"Het is jammer dat ik toen niet met de besten kon meedoen", baalt ze nog steeds. "Maar we hebben als ploeg laten zien wat we waard zijn en ik ben heel erg blij met de strijd die we hebben kunnen leveren in deze slotetappe."

 

Eindigen, wil ze duidelijk op een positieve noot: "Het hele team heeft er vandaag voor gevochten."

Ik had niet mijn beste dag, maar bleef vechten tot het einde.

Annemiek van Vleuten

Annemiek van Vleuten laat de commotie van gisteren niet aan haar hart komen. Zij had andere zorgen, toen ze moest lossen op de slotklim en het tijdsverschil zag oplopen. "De spanning was te snijden op deze lastige klim", zucht ze.

 

"Maar ik bleef vechten tot het einde", zegt de nu drievoudige eindwinnares. "Ik had ook niet mijn beste dag, ik voelde dat mijn benen zwaar en loom waren na de inspanningen waarmee ik zaterdag de leiderstrui greep."

"Maar ik heb niet opgegeven, uiteindelijk was het wel heel close." En ook de mentale winnares van de dag eindigde met een pluim op de hoed van het team: "De ploeg was geweldig vandaag, dit is echt een zege voor de ploeg."

Vollering ging in het rood om alsnog de Vuelta te winnen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.