Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 1  /  21 - Venaria Reale - Turijn
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Drie landgenoten en een Italiaans-Tsjechisch blok: dit zijn de ploegmaats van Evenepoel in de Giro

 di 2 mei 2023 11:03
Remco Evenepoel kent zijn zeven lijfwachten voor de Giro.

Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) kent zijn zeven lijfwachten in de jacht op zijn tweede grote ronde. In de Ronde van Italië krijgt de wereldkampioen het gezelschap van onder meer Ilan Van Wilder, Louis Vervaeke, Pieter Serry en Davide Ballerini.

Na de Vuelta heeft Remco Evenepoel zijn zinnen gezet op de Ronde van Italië. De wereldkampioen beulde zich de voorbije maanden af op Tenerife om helemaal klaar te zijn voor zijn gooi naar de roze trui.

 

Opvallend: Fausto Masnada, die Evenepoel vergezelde op hoogtestage, zal de Vuelta-winnaar niet aan de eindzege helpen in de Giro. De Italiaan, ritwinnaar in 2019, maakte geen al te sterke indruk in de Ronde van Romandië.

 

Pieter Serry, Louis Vervaeke en Ilan Van Wilder, de drie andere musketiers van Evenepoel op de Teide, zijn er de komende drie weken wel bij. Van Wilder, nog maar 22, moet de wereldkampioen bijstaan als laatste man.

 

Met Davide Ballerini, Mattia Cattaneo, Josef Cerny en Jan Hirt krijgt Evenepoel nog vier extra lijfwachten tussen de Dolomieten en de Abruzzen.

De Giro-selectie van Soudal-Quick Step

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: