BEKIJK: Roeselare wint eerste slag in titelstrijd tegen Maaseik

vr 28 april 2023 23:06
Maaseik krijgt dinsdag de kans om gelijk te maken.

Roeselare heeft zijn eerste overwinning beet tegen aartrsivaal Maaseik in de titelfinale. De bezoekers wonnen wel de eerste set, maar speelden daarna te slordig om er een vervolg aan te breien.

Maaseik kon dit seizoen nog niet winnen op het veld van Roeselare, maar wilde daar in de titelfinale verandering in brengen.

In een slordige eerste set kon Roeselare nog gelijkmaken tot 23-23, maar Bartos en Reggers sloegen toe voor Maaseik. 0-1 voor de uitdager.

De achterstand leek de West-Vlamingen een boost te geven. Vooral de Est Märt Tammearu was gebeten: met een indrukwekkende reeks opslagen trok hij de stand gelijk voor Roeselare.

Ook Koukartsev had dan de smaak weer te pakken en loodse Roeselare naar 2-1 in sets. Maaseik wilde nog een beslissende set uit de brand slepen, zonder succes. Bij 25-24 sloeg Maaseik een smash buiten.

Roeselare neemt zo de voorsprong in de titelfinale, die wordt beslist bij drie gewonnen wedstrijden. Dinsdag ligt de druk bij Maaseik om thuis terug te slaan.