Ga naar de inhoud

Straks wéér titelclash Roeselare-Maaseik: "Spannender dan de meeste mensen vermoeden"

 vr 28 april 2023 16:09

Straks gaan in het volleybal de play-offs om de titel van start bij de mannen. Dat is bijna vanzelfsprekend een onderonsje tussen Roeselare en Maaseik. Wij namen de temperatuur op bij beide clubs. "Onze duels hebben altijd iets speciaals." 

Wie Belgisch volleybal zegt, zegt Knack Roeselare en Greenyard Maaseik. 

 

De twee grootmachten domineerden het hele seizoen in de eigen competitie en staan logischerwijs opnieuw lijnrecht tegenover elkaar in de eindstrijd om de Belgische landstitel. 

 

"De duels met Roeselare hebben altijd iets speciaals. Dat zijn wedstrijden op hoog niveau die vaak pas helemaal op het einde beslist worden", legt Maaseik-manager Dieter Leenders uit.  

 

Roeselare beleeft vooralsnog een grand cru-seizoen. Het haalde de finale van de CEV Cup, is nummer 1 in de reguliere competitie en heeft dus het bijhorende thuisvoordeel. Op de Volleyproms pakten ze de belangrijkste prijzen: Speler van het Jaar (Pablo Kukartsev) en Trainer van het Jaar (Steven Vanmedegael). 

 

De titelverdediger begint dan ook aan de play-offs als favoriet. 

 

"En toch wordt de krachtmeting met Maaseik spannender dan de meeste mensen vermoeden. Er zit buitengewoon veel kwaliteit in beide ploegen", vertelt Roeselare-coach Vanmedegael op de officiële kanalen van de club. 

 

"Details, energiemanagement, het zal allemaal een rol spelen. Elke wedstrijd die je tijdens deze finales wint, verhoogt de druk bij de tegenstanders. Het is dus meteen duidelijk wat we van plan zijn", gaat Vanmedegael voort. 

Roeselare kon in Europa net geen prijs pakken.

Maaseik: "We gaan met vertrouwen naar de play-offs"

Ook de onderlinge confrontaties spreken in het voordeel van de regerende landskampioen: 6-2. Maar toch dicht Leenders Maaseik goede kansen toe. 

 

"Ik ben geen wiskundige. Statistieken zeggen mij dus weinig. In de laatste duels waren we Roeselare bovendien meer dan waard", aldus de manager van Maaseik. 

 

"We zijn dit seizoen traag op gang gekomen. Roeselare had zijn huiswerk vrij snel gemaakt. Wij hebben daarentegen doorheen het seizoen moeten bouwen aan een nieuwe ploeg. Maar zoals de ploeg er nu uitziet, ga ik met vertrouwen naar de play-offs", besluit Leenders. 

Ik ben geen wiskundige. Statistieken zeggen mij dus weinig. In de laatste duels waren we Roeselare bovendien meer dan waard.

Dieter Leenders (Maaseik)
Gerelateerd: