Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 5  /  18 - Danilith Nokere Koerse
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De zegespeech van Remco Evenepoel (met opvallende bijrol Serry) in Luik: "Voor 2 jongens extra speciaal"

 wo 26 april 2023 12:32
Remco Evenepoel en Pieter Serry
Remco Evenepoel en Pieter "Rocky" Serry.

Bij Soudal - Quick Step genieten ze na. De ploeg postte een uitgebreide terugblik op de zege van Remco Evenepoel in Luik-Bastenaken-Luik. Daarin is onder meer de zegespeech van de wereldkampioen te zien, waarin hij twee ploegmaats in het bijzonder bedankt. Ook Pieter Serry steelt alweer de show met zijn inmiddels befaamde Rocky-imitatie.

"Iedereen heeft gezien wat we vandaag gedaan hebben", stak Remco Evenepoel van wal. "Het was speciaal."

 

Daarna richt de wereldkampioen zich tot Ilan Van Wilder en Julian Alaphilippe in het bijzonder, want in de vorige editie van Luik-Bastenaken-Luik kwam het duo zwaar ten val.

 

"Een grote chapeau voor hen", aldus Evenepoel. "Het moet niet makkelijk geweest zijn. Ik weet wat het is om terug te keren naar een wedstrijd waarin je zwaar gevallen bent."

 

"Vandaag hadden we een groot plan: vertrekken op La Redoute in de regen. Bijna liep het mis door een kleine slipper, maar gelukkig was Ilan er om mij te pushen. Deze zege kwam er dankzij jullie."

Als afsluiter verschijnt ploegmaat Pieter Serry ten tonele.

 

De ervaren helper van Evenepoel steekt, net zoals enkele maanden geleden na de wereldtitel in Wollongong, een iconische Rocky-speech af.