Ga naar de inhoud

BEKIJK: AZ smeert Hajduk Split forfaitscore aan in finale Youth League

 ma 24 april 2023 20:27
De jongeren van AZ scoorden na de rust nog 4 keer.

De Nederlandse jongeren van AZ hebben de finale van de Youth League gewonnen, zeg maar de Champions League voor jongeren. Ze versloegen in de finale in Genève het Kroatische Hajduk Split met 5-0.

Het A-team van AZ maakt nog kans op eindwinst in de Conference League, nadat ze Anderlecht hebben uitgeschakeld. De jongeren gaven nu alvast het goede voorbeeld in de finale van de Youth League. 

 

AZ kwam net voor de pauze op voorsprong met een strafschop en brak de poort helemaal open in de tweede helft. Ernest Poku en Mexx Meerdink, die gisteren nog op het veld stond bij de hoofdmacht, sloegen allebei nog twee keer toe: 5-0.

 

AZ volgt op de erelijst het Portugese Benfica op. Het is voor de Nederlandse youngsters de eerste eindzege.   

 

Met KRC Genk en Club Brugge namen er ook twee Belgische ploegen deel aan het toernooi. De Limburgse beloften stoomden vanuit het kampioenenspoor door naar de achtste finales, waar ze op Atletico Madrid botsten.

 

De youngsters van blauw-zwart werden in hun groep in het Champions League Path uitgeschakeld na een derde plaats, achter Atletico en Porto.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.