Ga naar de inhoud

Vincent Kompany is de Coach van het Jaar in de Engelse 2e klasse

 zo 23 april 2023 23:26
Vincent Kompany
Vincent Kompany

Vincent Kompany is verkozen tot Coach van het Jaar in The Championship, de Engelse 2e klasse. Met Burnley heeft Kompany de promotie naar de Premier League al te pakken.

Vincent Kompany ruilde vorige zomer Anderlecht in voor Burnley en had niet veel tijd nodig om zijn stempel te drukken bij de tweedeklasser. Maandenlang stevende de club af op de promotie naar de Premier League, die sinds begin april een feit is.

 

Burnley ligt bovendien in poleposition om ook nog de titel te pakken, al liet het team gisteravond voor eigen volk nog een kans liggen om het af te maken na een 1-2-nederlaag tegen QPR.

 

In de stand heeft Burnley met nog 3 wedstrijden te spelen 10 punten meer dan Sheffield United, dat één match minder gespeeld heeft. Het lijkt dus slechts een kwestie van tijd voor Kompany en co de titel op zak hebben.

 

Kompany zelf is zondagavond alvast bekroond voor zijn eerste seizoen als trainer in Engeland. Tijdens English Football League Awards kreeg hij de prijs voor Coach van het Jaar. Michael Carrick (Middlesbrough) en Mark Robins (Coventry) waren de andere 2 genomineerden.

 

"Het is een lange weg geweest en ik ben alle mensen dankbaar die me gesteund hebben", reageerde Kompany. "Ik heb van elke stap kunnen genieten omdat ik omringd ben door mensen die mijn steunen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: