Ga naar de inhoud

Gantoise heeft ticket voor play-offs beet na winst bij Watducks

 zo 23 april 2023 19:53
De Gantoise-spelers mogen vieren.
De Gantoise-spelers mogen vieren.

Na Leopold en Dragons, al zeker van de halve finales, heeft ook Gantoise zich geplaatst voor de play-offs van de ION Hockey League. Gantoise versloeg zondag Waterloo Ducks met 2-4 op de 19e speeldag.

Met nog 3 speeldagen voor de boeg en 9 punten te pakken, behouden de Waterloo Ducks de 4e plaats, die recht geeft op een stek in de halve finales. Ze hebben 4 punten voorsprong op Racing. De titelverdediger speelde 2-2 gelijk tegen Daring.

 

In de stand is Leopold, dat met 8-1 won van Leuven, met 52 punten zeker van het eerste van 3 EH-tickets, voorbehouden aan de winnaar van het reguliere kampioenschap. Dragons (43 ptn), dat zich zondag met 2-3 liet verrassen door Orée, strijdt met Gantoise (41 ptn) voor de tweede plaats.

 

Op de volgende speeldag kan Waterloo Ducks (36 ptn) zich voor eigen supporters verzekeren van de vierde plaats mits een zege tegen nummer vijf Racing (32 ptn).   Onderin won rode lantaarn Old Club met 4-3 van Herakles. Ukkel hield Braxgata in bedwang: 2-2.