Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 4  /  18 - Strade Bianche
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Tadej Pogacar: "Ik zal zondag niet alleen Remco Evenepoel in de gaten houden"

 vr 21 april 2023 18:10
Tadej Pogacar
Tadej Pogacar (l) en zijn ploegmaats maken zich op voor Luik-Bastenaken-Luik.

Elke koersliefhebber kijkt uit naar het grote duel Pogacar vs. Evenepoel in Luik-Bastenaken-Luik. Tadej Pogacar zelf houdt ook rekening met andere renners. "Bijna elke ploeg heeft een leider die zondag kan winnen", stelt de topper die 3 op 3 kan scoren in de klimklassiekers.

Zondag sluit Tadej Pogacar zijn voorjaar af met Luik-Bastenaken-Luik, de koers die hij in 2021 won. Vorig jaar won Remco Evenepoel, komend weekend kruisen ze een eerste keer de degens dit seizoen.

 

"Veel hebben we nog niet tegen elkaar gekoerst", weet Pogacar. "We hebben veel respect voor mekaar. Hopelijk hebben we allebei een goeie dag, dan zullen we echt koers krijgen."

 

"Ik zal niet alleen Remco in de gaten houden", blikt de sterke Sloveen vooruit. "In een lange race met veel beklimmingen kan er veel gebeuren."

 

"Ook Ineos, EF en Israel komen met sterke renners naar Luik. En ik wil geen enkel team vergeten. Bijna elke ploeg heeft een leider die zondag kan winnen."

 

"Wij zullen de wedstrijd hard moeten maken op de beklimmingen. Iedereen zal naar onze ploeg kijken. Het wordt zaak om de koers te controleren", denkt Pogacar.

Hopelijk hebben we allebei een goeie dag, dan zullen we echt koers krijgen.

Tadej Pogacar

"Remco komt zondag fris aan de start"

Hoe wil Tadej Pogacar zondag winnen? "Dat maakt me niet uit", antwoordt hij. "Winnen is winnen."


"Als ik mag kiezen, kom ik zondag alleen over de finish."


En als het op een sprint uitdraait? Pogacar: "Ik heb nog nooit tegen Remco gesprint, maar snel is hij sowieso. Hij komt zondag fris aan de start, dat is zeker."

 

"Hij stoomt zich klaar voor de Giro, ik ben aan rust toe. We zitten allebei in een andere fase van het seizoen, maar ik bekijk het als een koers tegen elke andere coureur", besluit Pogacar, die dit jaar al de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race én de Waalse Pijl won.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: