Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
30
3
2
1
0
9
3
2
KV Mechelen
29
3
2
1
0
8
7
3
STVV
27
3
2
0
1
8
5
4
Standard
19
3
0
1
2
4
8
5
OH Leuven
19
3
1
1
1
4
4
6
Westerlo
15
3
0
3
0
2
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
3
1
1
0
0
5
1
2
KV Mechelen
3
2
1
1
0
5
5
3
STVV
4
2
1
0
1
5
3
4
Standard
1
1
0
0
1
0
0
5
OH Leuven
3
2
1
1
0
4
4
6
Westerlo
0
1
0
1
0
0
3
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
3
2
1
1
0
4
2
2
KV Mechelen
3
1
1
0
0
3
2
3
STVV
3
1
1
0
0
3
2
4
Standard
1
2
0
1
1
4
8
5
OH Leuven
1
1
0
0
1
0
0
6
Westerlo
0
2
0
2
0
2
5

De vraagstukken van de slotspeeldag: blijft Gent overeind, wie kaapt plek 8 weg en wie degradeert?

 za 22 april 2023 10:21
" "
Kruis uw kandidaat aan voor PO I, PO II en het behoud.

De reguliere competitie bereikt zijn climax. De zenuwen staan strak gespannen bij coaches, spelers en fans. Laat Gent de top 4 nog liggen? Wie pakt het laatste play-offticket? En blijft Eupen of toch Zulte Waregem in eerste klasse? Een panel kenners buigt zich over de slotspeeldag. 

Wie haalt Champions' Play-off?

Er zijn nog drie kanshebbers op de top 4: KAA Gent (56 ptn), Club Brugge (56 ptn) en Standard (55 ptn).

Tom Boudeweel: "Dit is de makkelijkste vraag. Niemand twijfelt dat Gent gaat winnen. Gent speelt thuis, waar het slechts 1 nederlaag leed in 11 matchen. Dat was dan nog tegen Racing Genk. KVO stelt niet veel meer voor sinds de degradatie. De mot zit er flink in."

 

Bert Sterckx: "Gent zal fysiek wel de sporen dragen van de match tegen West Ham. Al had Vanhaezebrouck op het uur door dat het niet zou lukken en kon hij al wat sleutelspelers rust gunnen. Gent zal met stress aan de aftrap staan, want het mag niet nog eens de Champions' Play-offs missen."

Stef Wijnants: "Ik denk niet dat je veel mensen zal vinden die iets anders denken dan Gent. Het is stukken sterker dan een uitgeblust KVO, zelfs op een mindere dag. Al moet het opletten voor de mentaliteit: als ze zullen spelen zoals tegen Mechelen, alsof het al binnen was, kan het nog moeilijk worden."

Het laatste play-offticket is voor?

Zowel Charleroi (47 ptn), Cercle Brugge (47 ptn), Anderlecht (46 ptn) als OH Leuven (45 ptn) is nog in de running voor de Europe Play-offs.

Tom Boudeweel: "Voor Charleroi wordt het bezoek van Genk een lastige, zeker na vorige week. Ook voor Cercle wordt het een dubbeltje op z'n kant in een stadion van Zulte Waregem dat zal vibreren. Anderlecht zie ik de klus wél klaren als het de zware klap tegen AZ kan verwerken en het dramatische niveau opkrikt."

 

Arnar Vidarsson: "Ik geloof nog altijd, gezien het programma, dat Cercle het zal halen. Dat hoop ik ook wel een beetje. Het voetbal dat ze brengen is leuk om te zien, met een jonge ploeg en veel energie. Het hoeft niet altijd in de combinatie, maar ze spelen naar de zwaktes van de tegenstander."

 

Geert Heremans: "Ik zie twee opties. Ofwel dat Charleroi, Cercle én Anderlecht verliezen. In dat geval haalt Charleroi het. Of Anderlecht wint als enige zijn match tegen Mechelen. Al ben ik daar niet zeker van, want het vertrouwen is even helemaal zoek."

 

Stef Wijnants: "Ik voorspel vooral een rollercoaster. Charleroi geef ik de grootste kans, omdat er bij hen het minst druk op zit. En er zit ook wat ervaring in die ploeg. Het zijn mannen die om kunnen gaan met dat soort stress."

Wie redt zich op de slotspeeldag?

Enkel bij winst kan Zulte Waregem (27 ptn) over Eupen (28 ptn) springen naar veilige oorden.

Tom Boudeweel: "Zulte Waregem blijft erin. Ik geloof erin dat het thuis wint van Cercle, al zal het dicht bij elkaar liggen. Dit is trouwens dé sleutelmatch van het weekend, die meteen degradatie en laatste play-offticket bepaalt."

 

Arnar Vidarsson: "Winst voor Cercle, betekent dat Eupen in eerste klasse blijft. Ondanks de wedstrijd van Zulte Waregem vorige week, waar het alle remmen los liet, verdient Eupen het wel meer. Om plots 6 op 6 te halen, dat zou fantastisch zijn, maar ook aartsmoeilijk na zo'n seizoen."

 

Stef Wijnants: "De overwinning van vorige week zal een enorme boost zijn. Dus geef ik Zulte Waregem meer kans om erin te blijven dan Eupen. Bij hen leeft het gevoel dat ze de klus wel zullen klaren, dat geloof ik ook."

 

Bert Sterckx: "Ik geef Zulte Waregem meer kans dan een week geleden en Club Brugge zal ook wel meewerken tegen Eupen. Maar het heeft de pech dat het tegen de vervelendste ploeg van het land moet spelen. En daar risico's tegen moeten nemen om te scoren. Dus heeft Eupen een streepje voor."

 

Geert Heremans: "In West-Vlaanderen wordt de match van het jaar gespeeld. Het stadion van Zulte Waregem is helemaal uitverkocht. Met de steun van hun thuispubliek, zie ik het wel lukken."

Bij Sporza hoeft u niets te missen van de spannende slotspeeldag. Op onze site en in onze app volgt u de wedstrijden op de voet, onze commentatoren voorzien een woordje uitleg op Radio 1.