Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Titelverdediger Dylan Teuns start niet in Waalse Pijl: "Onvoldoende hersteld na ziekte"

 di 18 april 2023 11:11
" "
Dit beeld zullen we dit jaar niet zien: Dylan Teuns die juicht op de Muur van Hoei, toen nog voor Bahrain Victorious.

Israel-Premier Tech heeft vanochtend zijn selectie voor de Waalse Pijl bekendgemaakt en daar zit geen Dylan Teuns bij. De titelverdediger is niet op tijd hersteld van zijn ziekte", klinkt het.

"Of Teuns zal meedoen aan Luik-Bastenaken-Luik zullen we de komende dagen beslissen", luidt het nog.

De 31-jarige Teuns miste ook al de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race in wat hij zelf zijn "mooiste sportieve tijd van het jaar" noemt. Teuns beleeft sowieso een moeilijke periode, want vorige week maakte hij bekend dat zijn huwelijk gestrand is.

Teuns baalt dat hij "een van zijn favoriete wedstrijden moet missen". Hij kruist de vingers dat hij snel weer volledig hersteld zal zijn.

Vorig jaar behaalde Teuns, in het shirt van Bahrain - Victorious, op de Muur van Hoei een van de mooiste zeges uit zijn carrière. Hij bleef er met een ultieme krachtinspanning vijfvoudig winnaar Alejandro Valverde voor.

In Teuns' plaats is Michael Woods de kopman van Israël-Premier Tech. De Canadees krijgt steun van zijn landgenoten Guillaume Boivin en Hugo Houle, de Australiërs Simon Clarke en Nick Schultz, de Let Krists Neilands en de Zuid-Afrikaan Daryl Impey.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd:
Meest gekozen transfers
rit 16  /  18 - Amstel Gold Race
renners in
  1. Gaudu David
  2. Cosnefroy Benoit
  3. Pogacar Tadej
renners uit
  1. Van Aert Wout
  2. Van Der Poel Mathieu
  3. De Lie Arnaud