Ga naar de inhoud

Team van Neuville start maar met twee wagens in Kroatië uit respect voor overleden ploegmaat

 ma 17 april 2023 16:27
Neuville zal in een speciale wagen deelnemen, ter nagedachtenis van Craig Breen.

Hyundai Motorsport brengt maar twee wagens aan de start van de WK-rally in Kroatië. Onze landgenoot Thierry Neuville en de Fin Esapekka Lappi zijn na het dodelijke ongeluk van hun ploegmaat Craig Breen de enige rijders voor het team.

Na overleg met de familie van de betreurde Craig Breen, zijn corijder James Fulton en alle rijders van het team heeft Hyundai beslist om toch deel te nemen aan de rally van Kroatië.

 

Cyril Abiteboul, teambaas van Hyundai Motorsport, zei dat ze "deze beslissing zeer zorgvuldig overwogen hebben". "Uit gesprekken met iedereen is gebleken dat de beste manier om Craig's nalatenschap te eren is om onze inschrijving niet terug te trekken."

 

"We doen mee om onze verloren teamgenoot, vriend en ongelooflijke concurrent te eren. We starten met twee auto's en trekken de derde terug als teken van respect", gaf de ex-teambaas van het F1-team van Renault aan.   

 

Beide auto's krijgen ook een speciale kleur ter nagedachtenis van de overleden Ier. "We rijden deze rally vooral om Craig en zijn ongelooflijke leven en talent te eren. Craig was een trotse Ier en een gepassioneerde vertegenwoordiger van de Ierse rallygemeenschap", zei Abiteboul.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: