Ga naar de inhoud

NFL-superster Jalen Hurts wordt best betaalde American footballspeler ooit

 ma 17 april 2023 19:48
Jalen Hurts zal vanaf 2025 een monsterbedrag op zijn rekening gestort krijgen.
Jalen Hurts zal vanaf 2025 een monsterbedrag op zijn rekening gestort krijgen.

Philadelphia Eagles heeft alles uit de kast gehaald om quarterback Jalen Hurts aan boord te houden. De Amerikaanse superster zal zijn krabbel zetten onder een vijfjarig contract dat hem 232 miljoen euro zal opleveren. Een record in de geschiedenis van de NFL.

De 24-jarige Jalen Hurts dirigeerde de Eagles dit seizoen naar de Super Bowl, waarin hij het hoofd moest buigen voor Kansas City Chiefs met die andere superster, Patrick Mahomes.

 

Philadelphia Eagles wil zijn goudhaantje zoveel mogelijk in de watten leggen. Vandaag maakte de ploeg bekend dat Hurts tot 2028 vastgebonden blijft aan de Eagles.

 

Hurts zette een krabbel onder een vijfjarig contract van 255 miljoen dollar (omgerekend 232 miljoen euro). Goed voor 51 miljoen dollar per jaar. Dat is een record in de NFL.

 

Het vernieuwde contract van Hurts gaat wel pas in vanaf 2025. Tot dan verdient de quarterback 4,2 miljoen dollar per jaar.

 

Ter vergelijking: Mahomes verdient bij de Chiefs 45 miljoen dollar per jaar, maar bij hem gaat het wel om een tienjarig contract.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: