Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Demi Vollering : "Plan perfect uitgevoerd", Lotte Kopecky: "Het is mooi verdeeld"

 zo 16 april 2023 14:39
Het podium van de Amstel.

Een nieuw één-tweetje voor SD Worx, maar in tegenstelling tot na de Strade Bianche waren er na de Amstel Gold Race alleen maar lachende gezichten bij de slokop. Demi Vollering stond op het hoogste schavotje, Lotte Kopecky debuteerde met een 2e plaats in de Amstel. 

"Dit is geweldig. Ik kan het nog niet geloven", reageerde Demi Vollering met een kamerbrede glimlach in het flashinterview.

 

In 2021 en 2022 eindigde ze op de meest ondankbare plaats, vandaag staat ze een trede hoger.

 

"Dit was ons plan en we hebben het goed uitgevoerd", vertelde ze over haar aanval net na de laatste beklimming van de Cauberg op zo'n 2 kilometer van de witte lijn. 

 

"Veel renners zaten er op hun tandvlees en het was perfect voor ons, want Lotte (Kopecky) was supergoed. Zij zei me dat ik moest gaan."

 

"Het was daarna pijnlijk. Ik durfde niet achterom te kijken, maar ik hoopte dat ze zouden twijfelen. En met deze wattages zou het dan moeilijk zijn om me te grijpen."

 

"Dit was ook een harde en koude editie en daar houd ik wel van. Daar heb ik ook de hele dag aan gedacht."

 

"Ik was er al twee keer dichtbij en toen had ik altijd op mijn sprint vertrouwd. Nu wilde ik solo gaan."

Lotte Kopecky: "Ik wist dat die aanval zou gebeuren"

Dat heb je met zo'n sterke ploeg: deze keer zat Lotte Kopecky in de tang. "Of ik gevloekt heb bij de aanval van Demi (Vollering)? Neen, dit was vooraf afgesproken. Ik wist dat het zou gebeuren", analyseerde ze met een tevreden glimlach.

 

"Ik win de Ronde van Vlaanderen, Demi werd er tweede. Zij wint haar Amstel, ik ben hier tweede. Het is mooi verdeeld. En Demi wou deze wedstrijd absoluut winnen."

 

Kopecky reed een slimme koers en kwam nooit in de problemen. "Ik voelde me bergop sterk en ik zag weer een hele sterke ploeg. Dat is ook de verdienste van onze ploegmates."

 

SD Worx kuist alles op. Is het niet overdonderend? "Voor ons is het heel mooi, maar ik begrijp dat mensen daar anders over denken. Wij klagen in elk geval niet."

 

"Of het goed is voor de wielersport? Elk team wil een zo sterk mogelijke ploeg. Kijk naar Jumbo-Visma bij de mannen. Daar kun je ook die vraag stellen."

 

Kopecky noemt haar voorjaar "dik geslaagd" en reist maandag naar Canada voor een pistehoofdstuk. "Dat moet wel voor de Spelen en de punten. Anders kan ik er zelfs niet starten."

Gerelateerd: