Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Zieke Quinten Hermans moet afzeggen voor Amstel: "Ik hoop nog op Waalse Pijl en Luik"

 za 15 april 2023 15:32
Hermans werd woensdag elfde in een doorregende Brabantse Pijl.

Pech voor Quinten Hermans. De springveer van Alpecin-Deceuninck kampt met een infectie aan de luchtwegen en moet afzeggen voor de Amstel Gold Race. Ook achter zijn deelname aan de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik staan vraagtekens, "maar ik hoop nog fit te raken".

Na zijn tweede plek in Luik-Bastenaken-Luik vorig jaar was Quinten Hermans dit voorjaar de vooruitgeschoven man voor de Ardennenklassiekers bij zijn nieuwe team Alpecin-Deceuninck. 

 

De 27-jarige renner leek de goede vorm te pakken te hebben en had enkele Vlaamse afspraken nog aan zich voorbij laten gaan om komende week op zijn best te zijn. Maar de pechduivel sloeg deze week toe.

 

Hermans werd ziek - mogelijk speelde het hondenweer in de Brabantse Pijl van afgelopen woensdag daarin een rol - en moet passen voor de Amstel Gold Race. "De symptomen zijn al een paar dagen aanwezig", reageert Hermans.

 

"De ziekte is nog niet voldoende onder controle om morgen te starten. Ik neem beter wat extra rust, in de hoop fit aan de start te staan van de twee Ardennenklassiekers."

 

De ploeg communiceert dat er maandag verdere test volgen. Pas dan wordt beslist over zijn deelname aan de Waalse Pijl. In de Gold Race wordt hij vervangen door Jimmy Janssens.

De ziekte is nog niet voldoende onder controle om morgen te starten. Ik neem extra rust, in de hoop fit te kunnen rijden in Huy en in Luik.

Quinten Hermans
Gerelateerd: