Ga naar de inhoud

Clubtrainers kijken mee met bondscoach: "Geen rem, Red Flames zijn niet bezig met de play-offs"

 di 11 april 2023 12:12
De extra "assistenten" op de training gisteren.

De play-offs in onze vrouwencompetitie worden onderbroken door een tweeluik van de Red Flames. Vrijdag speelden ze tegen Oostenrijk, vanavond tegen Slovenië. Op de training gisteren hielden de coaches van heel wat titelkandidaten een oogje in het zeil. Met welke bedoeling? 

De Red Flames sluiten hun korte interlandluik vanavond af tegen Slovenië. 

 

Op de training gisteren was het behoorlijk druk, want langs de zijlijn verschenen ook de coaches van onder meer Anderlecht, OHL en AA Gent. In outfit van de Belgische voetbalbond, nota bene.

 

"We delen ideeën en we praten over het fysieke aspect en over data", legt bondscoach Ives Serneels de wisselwerking uit. 

 

"En we kijken ook naar de planning om de speelsters voor de club en de nationale ploeg optimaal voor te bereiden."

 

Het leek wel een tafereel waarbij de schoonmoeder over de schouder meekijkt. Willen de coaches vooral dat hun speelsters niet te vermoeid terugkeren naar de clubs in volle titelstrijd?

Er zijn afspraken gemaakt dat speelsters die komend weekend een wedstrijd hebben, geen 2 keer 90 minuten zullen spelen.

Bondscoach Ives Serneels

"Er zijn afspraken gemaakt dat speelsters die komend weekend een wedstrijd hebben, geen 2 keer 90 minuten zullen spelen."

 

"We willen hier vooral dichter naar elkaar groeien. De coaches zijn een ongelofelijke hulp, want ze zien de speelsters elke dag. Zo heb ik die basisinfo al."

 

De ontknoping in de play-offs sijpelt dan niet door bij de Flames? "Ik voel dat hier niet, maar het is logisch dat ze na vanavond weer met die spannende play-offs bezig zijn."

 

"Het mag niet de bedoeling zijn dat ze met een rem spelen. We willen een groep vormen richting de Nations League. Iemand die niet voluit gaat, zal er dan misschien niet bij zijn."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: