Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 12  /  18 - Ronde van Vlaanderen
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De krochten van de Hel: de benjamin blijft rijden voor vriendin, toeschouwers bevoorraden Est

 ma 10 april 2023 12:22
Joshua Tarling bereikte de piste, maar eindigde buiten tijd.

Eeuwige roem is er uiteraard voor de winnaar van Parijs-Roubaix, alle lof verdienen ook de achterblijvers die hemel en aarde bewegen om toch nog de piste te bereiken voor de poort (en die van de Hel) gesloten wordt. 3 renners eindigden buiten tijd, onder wie de jongste koorknaap van het pak. 

Met 175 renners stonden ze gisteren vol goeie moed aan de start in Compiègne: 135 coureurs bereikten de finish, 37 deelnemers stapten af en 3 pechvogels werden buiten tijd geklasseerd.

 

26'18" was de tijdslimiet, Joshua Tarling stond uiteindelijk 6'28" in het rood. De 19-jarige Brit van INEOS Grenadiers is nochtans niet de eerste de beste.

 

De reus van 1,94 meter werd vorig jaar wereldkampioen tijdrijden bij de junioren en sloeg prompt de beloftecategorie over om prof te worden bij Ineos.

 

De E3 Saxo Classic was zijn eerste kasseiklassieker, na Dwars door Vlaanderen vergezelde hij kopman Filippo Ganna tijdens de ellenlange verkenning van Parijs-Roubaix. 

 

In de Hel voerde hij gisteren met wegkapitein Luke Rowe het peloton aan op de eerste kasseistroken, tot een schuiver op kop van de groep het begin van zijn calvarietocht betekende.

"Na die val heb ik ook nog 2 lekke banden gekregen", vertelde Tarling aan de finish, weliswaar nog altijd met een glimlach.

 

Met zijn 19 jaar was hij de jongste deelnemer in Parijs-Roubaix in 86 jaar. "Ik heb 120 kilometer in mijn eentje gereden. The last man standing."

 

"Mijn vriendin zou niet blij geweest zijn als ik niet had uitgereden. Ach, dit is ook gewoon Parijs-Roubaix, hé. Je moet finishen. Het is het waard."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Supporters bevoorraden Estse rode lantaarn

Hors délai verscheen ook achter de namen van Dorian De Maeght en Karl Patrick Lauk, 2 ploegmakkers van Bingoal WB. De Est eindigde 14'17" boven de time cut.

 

"Het was een lange dag", zuchtte hij zo'n 40 minuten nadat Mathieu van der Poel zijn zegegebaar had gemaakt bij DirectVelo. "Ik heb mechanische problemen gehad en ik had ook krampen."

 

En zo stond hij voor een eenzaam gevecht in de achterhoede. "Ik vroeg me dikwijls af of het nog haalbaar was om te finishen, want dat wil je in deze koers echt wel doen."

 

En dankzij de steun van de toeschouwers is dat ook gelukt. "De fans gaven me eten, want ik had geen volgwagen meer. In deze koers heb je altijd honger", lachte de 26-jarige Est. 

 

"Ik heb afgezien, maar dankzij de aanmoedigingen was het ergens ook leuk. Vanavond (gisteren) zal ik vooral genieten van een douche en een biertje."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Parijs - Roubaix klassement

naamresultaatploeg
1
Mathieu van der Poel
5:28:41
Alpecin - DeceuninckADC
2
Jasper Philipsen
+46
Alpecin - DeceuninckADC
3
Wout van Aert
+46
Jumbo - VismaTJV
4
Mads Pedersen
+50
Trek - SegafredoTFS
5
Stefan Küng
+50
Groupama - FDJGFC
6
Filippo Ganna
+50
INEOS GrenadiersIGD
7
John Degenkolb
+2:35
Team DSMDSM
8
Max Walscheid
+3:31
CofidisCOF
9
Laurenz Rex
+3:35
Intermarché - Circus - WantyICW
10
Christophe Laporte
+4:11
Jumbo - VismaTJV
Gerelateerd: