Ga naar de inhoud

Maaseik verdedigt zich met scherp weerwoord: "Konden niet op vraag van Roeselare ingaan door bekerfinales"

 vr 7 april 2023 15:49
 Maaseik en Roeselare
Vanavond staan kleppers Maaseik en Roeselare tegenover elkaar in de competitie.

Roeselare betreurt dat het twee dagen na de Europese finale opnieuw vol aan de bak moet tegen Maaseik. En dat de Limburgers hun "gemaakte" afspraak om de wedstrijd te verzetten links lieten liggen. Dat klopt niet, volgens Maaseik. "We worden via nationale media als onsportief afgeschilderd, dus moeten onze versie van de feiten geven", klinkt het in een scherp weerwoord.

"Blijkbaar zal de clasico van vanavond tussen Roeselare en Maaseik in iets minder goede verstandhouding gespeeld worden", opent Maaseik zijn reactie op de beweringen van de rivaal.


"Op de sociale media van landskampioen Roeselare verschenen de voorbije weken zure oprispingen over het feit dat wij, Maaseik, de clasico niet wilden uitstellen. Tussen hun Europese finale van woensdag en de wedstrijd van vanavond hadden zij onvoldoende recuperatietijd…"


"Maaseik verkoos aanvankelijk niet openlijk in de polemiek te gaan. Maar nu onze club door Roeselare ook via de nationale media als onsportief wordt afgeschilderd, zien wij ons genoodzaakt ook onze versie van de feiten openbaar te maken."

"Toen de kalendermaker de agenda voor de Champions play-offs opstelde, werd er inderdaad een mondelinge afspraak gemaakt. Als een van beide Belgische vertegenwoordigers de CEV-cup de finale zou halen, zouden de tegenstanders tot enige welwillendheid aan de dag leggen om een wedstrijd te verschuiven. Aalst deed dat in de aanloop naar de finale van Roeselare."


"Nu zit de CEV-cup erop en kunnen we terug naar de orde van de dag: de Champions play-offs in de Belgische competitie."

We konden de wedstrijd niet verplaatsen naar zaterdag of zondag, want dan worden de Limburgse bekerfinales georganiseerd.

Maaseik

"Het komt Roeselare inderdaad niet goed uit dat deze speeldag op vrijdag wordt afgewerkt. Maar het is al jarenlang de traditie dat het paasweekend voorbehouden blijft voor de provinciale bekerfinales en dat de liga dan geen wedstrijden plant in concurrentie daarmee."

 

"Roeselare heeft Maaseik in eerste instantie op collegiale wijze gevraagd of wij akkoord konden gaan met uitstel van de wedstrijd naar zaterdag of zondag."


"Helaas konden wij daar niet op ingaan. Maaseik organiseert zelf de Limburgse bekerfinales. Door de opbouw van dat evenement kan onze eerste ploeg zich op vrijdag of zaterdagochtend niet in optimale, professionele omstandigheden voorbereiden op een wedstrijd op zaterdag of zondag." 

 

"Conclusie: Maaseik komt vanavond op het terrein met de vaste wil om er een clasico op topniveau van te maken."


"Woensdag hebben kapitein Verhanneman en zijn ploegmaats overduidelijk bewezen dat zij tot de Europese top behoren en wij feliciteren hen nogmaals voor hun prachtige Europese campagne. Maar wij zullen vanavond op het veld proberen te bewijzen dat wij niet voor hen hoeven onder te doen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: