Ga naar de inhoud

Waarom Roeselare 2 dagen na Europese finale tegen Maaseik moet: "Maaseik komt afspraak niet na"

 vr 7 april 2023 06:33
Roeselare
Is Roeselare mentaal en fysiek al hersteld van de klap van woensdag?

Twee dagen na de pijnlijke nederlaag in de Europese finale tegen Modena moet Roeselare vol aan de bak tegen rivaal Maaseik. Inzet is de leidersplaats in de play-offs. "De afspraak was er, maar nadat Maaseik tegen ons had gewonnen kon de match niet verzet worden."

"Maaseik heeft eerdere afspraak links laten liggen"

Het Europese sprookje van Roeselare kreeg woensdag een wrange afloop met de nederlaag in de finale van de CEV Cup tegen Modena. Om het verwerkingsproces nog wat moeilijker te maken moet Roeselare vrijdag al aan de bak tegen Maaseik.

 

Hoe komt het dat de topper in de play-offs 2 dagen na de Europese finale op het programma staat? "Er waren eerder gemaakte afspraken tussen de teams die Maaseik volledig links heeft laten liggen", zegt Roeselare-coach Steven Vanmedegael.

 

"Voor onze onderlinge kwartfinale in de CEV Cup hadden we de afspraak dat als een van ons de finale zou halen, dit onderlinge duel verzet zou worden naar zaterdag. Alle andere ligaclubs waren erbij en er was een akkoord."

Nadat Maaseik van ons had gewonnen, was het plots niet meer mogelijk om de wedstrijd te verzetten.

Tot er een kink in de kabel kwam. "Nadat Maaseik in de competitie van ons had gewonnen, was dat plots niet meer mogelijk. Ze hebben ook letterlijk uitgesproken dat ze zo meer kans maken op de eerste plaats in de play-offs en dus de titel."

 

De toon is duidelijk bij Vanmedegael. "Het is niet wat je hoopt als je zo'n sterke Europese campagne neerzet. Maar anderzijds hadden de federatie en de liga Maaseik moeten dwingen om die afspraak na te komen. Dat is niet gebeurd."


Misschien kan het de coach van Roeselare ook een handje helpen om zijn spelers klaar te krijgen voor de topmatch. "Het zal zeker worden aangehaald als bron van motivatie en energie."

"Zal nog tijd duren voor bittere pil verwerkt is"

De ontgoocheling van de gemiste Europese triomf kan tegen Maaseik wel doorgespoeld worden. "We moeten de knop snel omdraaien en na een nederlaag is er niets beters dan snel weer aanknopen met de zege", zegt Vanmedegael.

 

"Op dit moment ben ik nog zwaar ontgoocheld met het resultaat, maar ik kan al het onderscheid maken met de volledige Europese campagne. Daarop kijk ik met veel vreugde terug, maar het zal nog een tijd duren om die bittere pil echt te verwerken."

eindstand champion play off
    M W V ptn
1. Roeselare 10 9 1 32
2. Maaseik 10 8 2 27
3. Haasrode Leuven 10 5 5 18
4. Gent 10 4 6 13
5. Aalst 10 3 7 9
6. Menen 10 1 9 6
Gerelateerd: