Ga naar de inhoud

Feyenoord biedt excuses aan na aanstekerincident: "Het is niet goed te praten"

 do 6 april 2023 08:26
Davy Klaassen
Ajax-speler Davy Klaassen grijpt naar zijn hoofd. Hij heeft net een voorwerp - waarschijnlijk een aansteker - op zijn kruin gehad.

In het Nederlandse bekervoetbal zijn aanhangers van Feyenoord hun boekje te buiten gegaan. De club uit Rotterdam excuseert zich bij slachtoffer Davy Klaassen, die wilde doorspelen. "Anders hebben ze je", redeneert de Ajax-speler.

Aartsrivalen Ajax en Feyenoord stonden gisteravond tegenover elkaar in de halve finales van het Nederlandse bekertoernooi. Ajax won in Rotterdam met 1-2.

 

In de tweede helft werd de match stilgelegd omdat Ajax-speler Davy Klaassen bloedde. Hij had een voorwerp - waarschijnlijk een aansteker - tegen zijn hoofd gehad.

 

De directie van Feyenoord veroordeelde het incident. "Het valt niet goed te praten", zei Dennis te Kloese na de wedstrijd. "Excuses voor Davy Klaassen zijn op hun plaats. Dat heb ik ook persoonlijk gedaan."

 

"Het veld is heilig", ging de directeur voort. "De spelers erop moeten zich veilig voelen. Buiten het veld weten we dat het grimmig kan zijn, maar dat mag nooit ten koste van de spelers zijn."

Het veld is heilig. De spelers moeten zich veilig voelen.

Feyenoord-directeur Dennis te Kloese
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Davy Klaassen: "Een kloppend gevoel in mijn hoofd"

Davy Klaassen moest gewisseld worden na het incident, al wilde de middenvelder van Ajax graag voortspelen.

 

"Ik voelde ineens iets", doet Klaassen zijn verhaal bij ESPN. "Eerst deed het pijn, daarna voelde ik vooral boosheid."

 

"Toen kwam die keeper (ex-Anderlecht-doelman Timon Wellenreuther, red) op me roepen dat ik moest opstaan. Toen werd ik echt boos."

 

Na de onderbreking kwam Klaassen weer het veld op. "Of ik er nog zin in had? Eigenlijk niet, maar je wil ook niet weglopen. Dan hebben ze je."

 

De match uitspelen lukte niet voor de Ajax-speler. "Ik had een kloppend gevoel in mijn hoofd", legt hij uit. "Ik had moeite om me te focussen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Davy Klaassen
Davy Klaassen bloedt aan zijn hoofd.
boodschap
De toeschouwers in Rotterdam krijgen de boodschap dat de match stil ligt.
Gerelateerd: