Ga naar de inhoud

Bryan Coquard sprint in openingsetappe Région Pays de la Loire Tour naar 50e profzege

 di 4 april 2023 18:30
Bryan Coquard (archief).

Bryan Coquard (Cofidis) heeft in een groepssprint de openingsetappe van de Région Pays de la Loire Tour gewonnen. Het was de vijftigste profzege voor de Fransman. Marijn van den Berg (2e) en Manuel Peñalver (3e) mochten mee het podium op. Onze landgenoot Milan Fretin werd zesde.

De Région Pays de la Loire Tour, de opvolger van de Omloop van de Sarthe, is traditioneel een wedstrijd met heel wat kansen voor de aanwezige sprinters. In de openingsetappe op dinsdag mochten de snelle mannen al een eerste keer hun kuiten insmeren. 

 

Drie renners - met onder anderen onze landgenoot Johan Meens - probeerden met een lange aanval de sprint nog te ontlopen. IJdele hoop: bij het ingaan van de laatste drie kilometer werd het aanvallende trio keurig ingerekend door de sprintersblokken. 

 

De laatste aanloop naar de sprint werd uiteindelijk nog ontsierd door twee valpartijen, met daarin onder meer de snelle Fransman Nacer Bouhanni als belangrijkste slachtoffer.    

 

In de groepssprint die volgde, haalde Bryan Coquard het met duidelijke voorsprong voor de Nederlander Marijn van den Berg, de Spanjaard Manuel Penalver en een andere Fransman, Arnaud Démare. 

 

Milan Fretin was de eerste Belg op een zesde plaats.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.