Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 16  /  18 - Amstel Gold Race
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Tadej Pogacar fonkelt na "mooiste dag van zijn leven": "Ik zou na vandaag pensioen kunnen aankondigen"

 zo 2 april 2023 16:48
Tadej Pogacar
Tadej Pogacar ging solo op de Oude Kwaremont.

Zijn plannetje tot in de puntjes uitgevoerd. Tadej Pogacar heeft de Ronde van Vlaanderen in een spectaculair slot helemaal naar zijn hand gezet. "Dit is een dag die ik nooit meer ga vergeten", glundert het Sloveense fenomeen na zijn triomf.

"Dag die ik nooit ga vergeten"

Of het wel eens de mooiste dag van zijn leven kan zijn. Daar moet Tadej Pogacar niet lang over nadenken. "De Ronde winnen heeft zeker zijn naam waargemaakt."

 

Het Sloveense fenomeen bedankt zijn ploeg UAE om zijn droom te helpen verwezenlijken: "De jongens leverden geweldig teamwerk. Dit is een dag die ik nooit ga vergeten."

 

"Na vandaag zou ik even goed mijn pensioen kunnen aankondigen en met trots terugkijken op mijn carrière. Ik kan niet anders dan enorm gelukkig zijn."

Mijn seizoen is nu al een succes, ook al win ik de Tour niet.

Tadej Pogacar

Met zijn ultieme punch op de Kwaremont, gooide Pogacar Mathieu van der Poel uit zijn wiel. "Die ligt me het best. Iedereen ziet af op de lange aanloop op de kasseien. Daarna is het vol gas geven tot de top, die ver weg ligt. En dat is in mijn voordeel."

 

Daarna was de vogel gaan vliegen en pakte die zijn 3e monument op 24-jarige leeftijd. Op naar de 5? Enkel Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix ontbreken nog.

 

"Sanremo is de moeilijkste om te winnen. Dit jaar was ik er ook bij in een goede vorm, maar het blijft niet makkelijk om daar de zege te pakken. Ook Roubaix staat nog op het lijstje, maar dat is op dit moment maar een reservelijst."

 

"We zien wel wanneer ik Roubaix rijd. Dan moeten er wat kilo's bij en moeten mijn handen wat weerbaarder worden om de kasseien te overleven. "

 

Een ding staat wel al vast. "Mijn seizoen is nu al een succes, ook al win ik de Tour niet", zegt Pogacar. "Daarvoor bedank ik iedereen."

Frietje tegen de hongerklop

De Ronde van Vlaanderen staat erg mooi op zijn erelijst. Maar het is niet de enige prijs die Tadej Pogacar in ontvangst mag nemen na de finish.

 

De Sloveen krijgt een vers pakje friet onder zijn neus geschoven. "Dat eet ik straks wel op", lacht hij. Van een hongerklop duidelijk nog geen sprake. Van eetlust evenmin.

Gerelateerd: