Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 5  /  18 - Danilith Nokere Koerse
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Mathieu van der Poel is niet té ontgoocheld: "Tadej was te sterk, ik kan dit plaatsen"

 zo 2 april 2023 17:03

Mathieu van der Poel stond voor het 4e jaar op het podium, maar deze keer niet op het hoogste schavotje. "Toch denk ik dat ik mijn beste Ronde van Vlaanderen ooit rijd."

Mathieu van der Poel maakte ook bij zijn 5e deelname van de Ronde van Vlaanderen indruk. Toch vond hij deze keer zijn meester in Tadej Pogacar, iets wat hij zelf ook eerlijk toegaf.

"Ik ben een heel klein beetje teleurgesteld, maar ik kan dit plaatsen. Tadej was te sterk vandaag."

 

"Op de Oude Kwaremont had ik geen antwoord op zijn demarrage. Maar op de Kruisberg heb ik toch mee de koers gemaakt. Meer kon ik niet doen."

"Persoonlijk denk ik dat ik een van mijn beste Rondes van Vlaanderen heb gereden. Na de Paterberg ben ik nooit onder de 400 watt gekomen. Dan ben je verdiend tweede."

Is Van der Poel nu ook topfavoriet voor Parijs-Roubaix volgende week? "Dat is een heel andere koers. Het enige wat ik vandaag geleerd heb, is dat mijn vorm goed is."

Pedersen: "De tenoren waren sterker, tevreden met 3e plaats"

Mads Pedersen stak even zijn hand uit naar een stunt, maar werd op de Oude Kwaremont overrompeld door Tadej Pogacar.

 

"Het was nog ver om alleen tot de finish te gaan, maar ik had vooraf al gezegd dat ik wilde anticiperen. Dat plan is goed gelukt, maar ze kwamen toch hard opzetten. De tenoren waren sterker, maar met mijn 3e plaats ben ik tevreden."

 

De Deen hield Wout van Aert van het podium. "Het was een lange sprint, maar ik kon hem opvangen. En de tank was bij iedereen leeg. Ik zit zelf ook stikkapot. Ook door de koude gaat je lichaam helemaal naar de vaantjes."

Gerelateerd: