Premier League klassement

Graham Potter wordt na 7 maanden al de laan uitgestuurd bij kwakkelend Chelsea

 zo 2 april 2023 21:21

Graham Potter is na 7 maanden kwakkelen ontslagen bij Chelsea. De Engelse trainer, die in september overkwam van Brighton, kon de Londense topclub niet opnieuw naar de top van de Premier League loodsen. De pijnlijke nederlaag thuis tegen Aston Villa was het sein voor eigenaar Todd Boehly om een nieuwe coach te zoeken.

Begin september kreeg Graham Potter zijn kans om voor het eerst een topclub te leiden in de Premier League. 

 

Dat had de Engelse trainer te danken aan zijn succesverhaal dat hij bij Brighton schreef. Daar stond hij bekend om aanvallend, fluks voetbal dat gepaard ging met goede resultaten.

 

Zijn CV sprak Todd Boehly, de nieuwe eigenaar van Chelsea, enorm aan. Maar die lijn kon Potter niet doortrekken in Londen.

 

In 31 wedstrijden boekte hij slechts 12 overwinningen, speelde hij 8 keer gelijk en verloor hij 11 wedstrijden. In de Premier League goed voor een teleurstellende 11e plek. Dat terwijl Chelsea groot inkocht deze zomer: het gooide meer dan 200 miljoen euro op tafel voor spelers als Fernández en Mudryk

 

Na de pijnlijke nederlaag tegen Aston Villa (0-2) in eigen huis, moet Potter na 7 maand zijn post als T1 verlaten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.