Ga naar de inhoud

Victor Campenaerts moet nog minstens een maand van zijn fiets blijven

 do 30 maart 2023 16:49
Victor Campenaerts op stage.

Het zal nog een tijd duren voor we Victor Campenaerts terug in het peloton zien. De renner van Lotto-Dstny mag nog minstens een maand niet fietsen.  "Het breukje in zijn wervelkolom moet nog herstellen." Om niet helemaal uit vorm te raken mag hij binnenkort wel beginnen te aquajoggen.

Na een val in de Bredene Koksijde Classic moest Victor Campenaerts een kruis maken over zijn voorjaar. Hij liep daarbij een breukje in zijn lendenwervelkolom op. Intussen zit hij al twee weken thuis en zijn ploeg heeft een kleine update gegeven over zijn herstel.

 

"Het zal nog ongeveer vier weken duren voor het breukje in zijn wervel hersteld is", klinkt het. "Het zal dus minstens nog een maand duren voor hij weer kan beginnen te fietsen op de rollen."

 

"Hij werkt wel al aan zijn mobiliteit met wat crosstraining en volgende week begint hij met aquajogging."

 

"Victor voelt zich elke dag beter, maar we willen geen risico's nemen tijdens zijn revalidatie. Het is nog te vroeg om te voorspellen wanneer hij weer zal kunnen koersen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: