Ga naar de inhoud

Mountainbikelegende Nino Schurter speelt eindwinst nog kwijt in Cape Epic

 zo 26 maart 2023 21:16
Nino Schurter
Vorige zomer reed Nino Schurter (36) naar zijn 10e wereldtitel.

De Zuid-Afrikaan Matthew Beers en de Amerikaan Christopher Blevins hebben in de slotetappe van de Cape Epic nog de macht gegrepen. Wout Alleman finishte aan de zijde van zijn Italiaanse ploegmaat Fabian Rabensteiner als 4e in de eindstand van de Zuid-Afrikaanse mountainbikewedstrijd voor duo's.

De Cape Epic is een 8-daagse rittenkoers voor mountainbikers, de grootste in haar soort. De editie 2023 kreeg een interessant wedstrijdverloop, waarin tijdens een bijzonder nat slot de leiderstruien nog een paar keer van schouders wisselden.

 

Op de slotdag namen Beers/Blevins met een offensief op de eerste klim het geel nog over van 10-voudig wereldkampioen Nino Schurter en zijn kompaan Andri Frischknecht, die naar drie zakten in de eindstand. 

 

Alleman/Rabensteiner, winnaars van de eerste etappe in lijn, hebben als vierde in de eindstand 35'12" achterstand op Beers/Blevins.

 

In de categorie voor gemengde teams kwam er Belgische eindwinst dankzij Alice Pirard, die won aan de zijde van de Spanjaard Ibon Zugasti.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: