Ga naar de inhoud

Wout Alleman stevig op de 3e plaats in de Cape Epic, Vincenzo Nibali op plaats 6

 wo 22 maart 2023 11:26

Wout Alleman blijft bevestigen in de Cape Epic. In de 3e etappe van 100km en 2.300 hoogtemeters reed onze landgenoot mee met de allerbesten. Hij behoudt zo zicht op het podium. 

In de Cape Epic zijn de mountainbikers intussen toe aan hun 4e koersdag. Daarin was het vooral uitkijken of het team Alleman/Rabensteiner (Wilier Pirelli Factory) zou standhouden in het algemene klassement. 

 

Onze landgenoot was sterk en reed de hele dag mee vooraan in de kopgroep. Hij probeerde de koppositie te pakken bij het ingaan van de allerlaatste singletrack, maar dat plan mislukte. Eens uit de singletrack was het maar een zucht meer tot de finish. Alleman en Rabensteiner moesten vrede nemen met een derde plaats. 

 

In het algemene klassement verstevigt het team haar derde positie. Nog 4 dagen bikkelen voor het podium dus. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook "Italian Friend" Vincenzo Nibali doet het behoorlijk goed

Opvallend: ook oud-wielrenner Vincenzo Nibali is van de partij in de Zuid-Afrikaanse rittenkoers. Hij doet het met een 6e plaats in het algemene klassement helemaal niet slecht met zijn "Italian Friends"-team. Nibali en Porro volgen op 20 minuten van topduo Schurter/Frischknecht.