Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Doe mee met de wielermanager 2024!
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De Lie en Ewan, de snelle jongens van Lotto-Dstny: "Minder druk wanneer we samen koersen"

 za 25 maart 2023 08:44
We haalden Arnaud De Lie en Caleb Ewan samen voor de camera.
Arnaud De Lie en Caleb Ewan.

Met Arnaud De Lie en Caleb Ewan heeft Lotto-Dstny zondag 2 ijzers in het vuur in Gent-Wevelgem. "Er heerst geen rivaliteit tussen ons, we helpen elkaar in de koers", vertelt het duo.

Voor Caleb Ewan wordt het zondag zijn 3e Gent-Wevelgem, maar voor het eerst komt de Australiër met ambities aan de start. "De vorige keren startte ik niet met de ingesteldheid om te winnen, nu wel", vertelt hij aan Sporza.

 

"Ik geloof dat dit een wedstrijd is waarin ik een goed resultaat kan halen, al zal dat ook afhangen van het koersverloop. Als het geen te zware omstandigheden zijn, kan ik meespelen. Anders is het misschien eerder voor Arnaud. We hopen er allebei bij te zijn in de finale."

 

"Gent-Wevelgem is een koers met geschiedenis", pikt Arnaud De Lie in. "Hier hebben in het verleden al klassieke sprinters gewonnen, dat is dus goed voor renners als Caleb en ik."

Er heerst geen rivaliteit tussen ons. We geven ook allebei eerlijk aan hoe we ons voelen in de koers en dan helpen we elkaar.

Caleb Ewan

Het gebeurt niet vaak dat de 2 spurtbommen van Lotto-Dstny samen aan de start komen. "Ik rijd inderdaad vaker met andere jongens, maar het is altijd leuk om samen met Caleb te koersen", zegt De Lie.

 

Ewan: "Er heerst geen rivaliteit tussen ons. We geven ook allebei eerlijk aan hoe we ons voelen in de koers en dan helpen we elkaar, zoals Arnaud voor mij deed op de Cipressa in Milaan-Sanremo."

 

Ewan ziet ook voordelen om samen met De Lie te koersen. "Met Arnaud erbij rust er minder druk op mijn schouders en vice versa. Dan hebben we verschillende opties. Ik koers graag samen met hem, maar dat gaat nu eenmaal niet altijd."

"We houden allebei van winnen"

Snelle benen hebben ze allebei, maar toch zijn De Lie en Ewan twee verschillende soorten sprinters. "Caleb houdt meer van een korte sprint, ik meer van een lange sprint", legt De Lie uit.

 

"Wie de snelste is? Dat maakt niet zoveel uit. Zolang een van ons maar wint, dat is het belangrijkste. Caleb is wel explosiever dan ik."

 

"Klopt", beaamt Ewan. "Ik ben meer een pure massasprinter, Arnaud is veelzijdiger in de sprint. Klassiekers zijn meer op zijn lijf geschreven. Maar we houden wel allebei van winnen."

Caleb is explosiever en houdt meer van een korte sprint, ik heb liever een lange sprint.

Arnaud De Lie

Ook qua levensstijl is er een groot verschil tussen de twee: Ewan resideert in Monaco, De Lie woont nog op de boerderij van zijn ouders in Luxemburg. "Ik hou niet van de stad. Ik woon hier graag. Voor mij is het belangrijk om in mijn eigen omgeving te kunnen blijven", zegt De Lie.

 

"Ik hou meer van de zon", lacht Ewan. "Als ik kan kiezen, koers ik liever in goed weer."

 

Voor zondag wordt wel slecht weer voorspeld. "Het zal wel regenen, ja. Hopelijk is er niet te veel wind. Ons plan is om met iemand te winnen. We hebben kansen als het een selectieve en zware koers is, maar ook wanneer het een minder lastige wedstrijd wordt. Als iemand van de ploeg wint, zijn we blij."

Gerelateerd: