Ga naar de inhoud

KBVB na ontslag CEO Bossaert: "Rust laten terugkeren en zorgen voor continuïteit"

 do 23 maart 2023 18:37

Voor de camera wenste bondsvoorzitter Paul Van den Bulck niet te reageren op het ontslag van CEO Peter Bossaert, in een schriftelijke mededeling heeft de voetbalbond wel een woordje uitleg gegeven over de crisis en de zoektocht naar een opvolger.

De Belgische voetbalbond maakte vanochtend het ontslag van CEO Peter Bossaert bekend. 

 

"Het is de absolute prioriteit van de Raad van Bestuur om de continuïteit binnen de KBVB te bewaken en te behouden", klinkt het in een persbericht na een dagje radiostilte.

 

"Daarom heeft de Raad een Task Force opgericht die het Directiecomité als geheel zal ondersteunen de komende weken om samen met hen de werking verder te zetten. De werknemers en de spelers staan hier uiteraard centraal."

 

"Voorzitter Paul Van den Bulck, Pascale Van Damme (onafhankelijk bestuurder), Marc van Craen (bestuurder namens Voetbal Vlaanderen), Philippe Godin (bestuurder namens ACFF) en Peter Willems (bestuurder namens de Pro League) zetelen in die Task Force en zullen op korte termijn op zoek gaan naar een CEO ad interim en op langere termijn naar een opvolger voor Peter Bossaert."

In tussentijd werken we in alle rust aan een structurele oplossing voor de langere termijn.

Bondsvoorzitter Paul Van den Bulck

Voorzitter Paul Van den Bulck gaf bij de reis naar Zweden geen interviews, maar reageert in het communiqué.

 

"Na het ontslag van Peter Bossaert willen we de rust laten terugkeren en de continuïteit binnen de administratie van de KBVB bewaken."

 

"Het Directiecomité, dat samen met de medewerkers van de federatie de voorbije jaren fantastisch werk heeft geleverd, geniet hierbij onze volledige steun."

 

"In tussentijd werken we in alle rust aan een structurele oplossing voor de langere termijn. En bovenal willen we de spelers en staf van de Rode Duivels in alle sereniteit laten toewerken naar de belangrijke interland morgen tegen Zweden, waar we met zijn allen, spelers, staf, fans, medewerkers en de leden van de Raad Van Bestuur van de KBVB naar uitkijken.” 

Gerelateerd: