Ga naar de inhoud

VIDEO: Wout Alleman klopt legende Nino Schurter in de sprint en wint 1e etappe van de Cape Epic

 ma 20 maart 2023 14:24

Wout Alleman en de Cape Epic, het lijkt een romance die elk jaar mooier wordt. Na een ritzege in 2022 schoot onze landgenoot deze editie meteen raak. Samen met zijn teamgenoot legde hij er mountainbikelegende Nino Schurter op in de sprint. 

Dit weekend ging in Zuid-Afrika de Cape Epic van start, een loodzware meerdaagse mountainbikewedstrijd van 8 dagen (7 etappes en 1 proloog). Net als vorig jaar toont Wout Alleman dat hij gemaakt is voor dit soort uitdagingen. 

 

Samen met zijn ploegmaat Fabian Rabensteiner was hij de sterkste in rit 1 van Hermanus naar Hermanus die dwars door de Hemel en Aarde-vallei liep, goed voor in totaal 98 kilometer en 2.550 hoogtemeters. 

 

Na iets meer dan 4 uur draaide het uit op een sprint tegen Nino Schurter en Andri Frischknecht. Team Alleman was sterker en pakte de zege. 

 

In het klassement staat het duo Schurter/Frischknecht wel aan de leiding, de Zwitserse mountainbikelegende was iets beter in de proloog. De tandem Alleman/Rabensteiner volgt op anderhalve minuut en staat op plek 4. 

Bekijk het verslag van de eerste rit

Bekijk de sprint:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Zo verliep het in 2022: