Ga naar de inhoud

Elche zet al voor derde keer dit seizoen zijn trainer op straat

 ma 20 maart 2023 13:34
Pablo Machin
Pablo Machin

Rode lantaarn Elche stuurt trainer Pablo Machin de laan uit. Zijn positie was niet langer houdbaar na een 2-0-nederlaag op bezoek bij Real Sociedad. 

De 47-jarige Spanjaard kwam midden november aan het roer te staan bij Elche. Maar ook Machin kon het tij niet keren. Elche zit in slechte papieren en staat met amper 13 punten uit 26 wedstrijden op de laatste plaats in de Spaanse competitie. 

 

De ploeg uit de provincie Valencia telt ondertussen 14 punten minder dan Espanyol, dat net boven de degradatiestreep staat, en is behoudens een mirakel dus op weg naar de Segunda División. 

 

Elche is met het nieuwe trainersontslag dit seizoen lang niet aan zijn proefstuk toe. Zo werd Francisco Rodriguez, die aan het seizoen startte, begin oktober na slechts 7 speeldagen aan de deur gezet. Zijn vervanger Jorge Almiron hield het met een maand niet veel langer uit. Nadien stelde de hekkensluiter Machin aan om voor te kentering te zorgen, tevergeefs. 

 

"De club wil de coach bedanken voor zijn werk en inzet. De technische staf van het eerste team zal voorlopig de training  leiden", klinkt het in de officiële mededeling van de Spaanse club. Na de interlandbreak wacht Elche thuis een moeilijke opdracht tegen leider Barcelona.  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.