Ga naar de inhoud

Hanne en Stijn Desmet domineren BK shorttrack, 500 meter voor Adriaan Dewagtere

 zo 19 maart 2023 17:56

Bijna een volledige clean sweep voor de familie Desmet op het BK shorttrack. Hanne Desmet maakte haar favorietenrol waar op de 500, 1.000 en 1.500 meter. Haar broer Stijn triomfeerde op de 1.000 en 1.500 meter, maar verzeilde in de kortste afstand na een valpartij in de B-finale.

Een week na de wereldkampioenschappen hebben Hanne en Stijn Desmet vijf individuele nationale shorttracktitels veroverd. 

 

Op het ijs van de Sport Oase in Antwerpen won Hanne Desmet alle afstanden (500, 1.000 en 1.500 meter). Stijn Desmet was de beste op de 1.000 en 1.500 meter.

 

Alleen op de 500 meter sloeg Adriaan Dewagtere een bres in de zegereeks van broer en zus Desmet. Stijn Desmet, winnaar van zilver op het WK in Seoel, was in een voorwedstrijd in de kussens beland. Hem restte in de Oase op de kortste afstand niet meer dan de eerste plaats in de B-finale.   

 

Zoals voorspeld vielen Hanne en Stijn Desmet wel de allroundtitels ten deel. Broer en zus Desmet trainen doorgaans in Heerenveen, maar maken in eigen land deel uit van de Ice Diamonds Antwerp, een club die domicilie houdt in de Sportoase. 

Gerelateerd: