Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Pogacar (4e) probeerde het op de Poggio: "Wellens lanceerde me perfect, maar Mathieu was te sterk"

 za 18 maart 2023 21:06
De Sloveen valt net naast het podium.
Tadej Pogacar rijdt met 4 man weg op Poggio: Ganna, Van Aert en Van der Poel.

Na zijn wonderlijke seizoensbegin stond de naam van Tadej Pogacar op 1 bij de favorieten en de Sloveen was ook op de afspraak. Zijn versnelling op de Poggio scheidde het kaf van het koren, maar op Mathieu van der Poel had ook de UAE-slokop geen antwoord. Hij eindigde op de vierde plaats. "Mathieu was te sterk."

Een pak volgers verwachtten een plannetje van UAE op de Cipressa, maar daar bleef het - door de tegenwind? - stil. Op de Poggio ontbond Tim Wellens zijn duivels, waarna zijn kopman er een extra lap op gaf. Enkel Ganna, Van Aert en Van der Poel konden mee.

"Ik heb geen spijt van mijn wedstrijd", klonk Tadej Pogacar net als Van Aert. "Ik had een doel vandaag en dat was aanvallen na de beurt van Wellens. Tim deed zijn job perfect vandaag. Ik bedank hem enorm dat hij die aanval mee opzette op het eind van de Poggio."

Waar Pogacar in de voorbije koersen iedereen ter plekke liet, gebeurde dat vandaag niet. "Ik was niet sterk genoeg om solo te gaan. Toen we met z'n vieren zaten en Van der Poel aanging, kon ik niet volgen. Hij was te sterk. Aan de finish was ik dood."

"Ik heb nergens spijt van, ik wist dat het zwaar ging worden. Ik wist vooraf al dat het moeilijk zou worden voor mij om te winnen." Toch tankte de Sloveen ook vertrouwen. "Ik hoop de komende jaren wel in deze koers scoren."

"Volgend jaar pak ik het misschien anders aan"

Pogacar was gul in de inspanning bij zijn aanval. "Zo wil ik dit jaar racen, misschien dat ik het volgend jaar anders aanpak", knipoogde hij. "Vorig jaar viel ik 4 keer aan, dit jaar wilde ik in 1 keer naar de top gaan."

Hij had geen verhaal op Van der Poels jump: "Hij sprintte naar de top en ik zat kapot van mijn inspanning. Hij had snel een kloofje en bergaf was hij ook beter dan wij. Net na de bochten zagen we hem sprinten. Dat konden wij drieën niet."

Revanche in de Ronde van Vlaanderen? "De beste man won vandaag en de beste man zal ook in Vlaanderen winnen."

Gerelateerd: