Ga naar de inhoud

Red Dragons moeten voorbij Polen, Argentinië en Nederland naar Parijs 2024

 vr 17 maart 2023 14:50
" "
De Red Dragons zijn de Belgische volleybalmannen.

Ook de Belgische volleybalmannen kennen hun oppositie op weg naar de Olympische Spelen van 2024. De Red Dragons zijn de nummer 21 van de wereld, ze moeten proberen 2e te eindigen in een toernooi met Polen (FIVB- 1), Argentinië (FIVB-8), Nederland (FIVB-13), Canada (FIVB-15), Mexico (FIVB-18), Bulgarije (FIVB-23) en China (FIVB-26).

De Dragons spelen hun kwalificatietoernooi in China, van 30 september tot 8 oktober.

Gastland Frankrijk is zeker van deelname. Er zijn 12 OS-tickets. Van de 3 kwalificatiegroepen mag de top 2 naar Parijs. De overige 5 tickets worden uitgedeeld aan de eerste 5 landen op de wereldranking die zich niet konden plaatsen in kwalificatietoernooien.

Een land van een continent dat na de kwalificatietoernooien nog geen deelnemer heeft, krijgt voorrang.

Gerelateerd: