Ga naar de inhoud

Simon Mignolet over afscheid bij Rode Duivels: "Bondscoach probeerde me nog te overhalen"

 di 14 maart 2023 11:49
Simon Mignolet
Simon Mignolet

Simon Mignolet heeft op een persmoment meer uitleg gegeven bij zijn afscheid als Rode Duivel. "Ik wil mijn carrière zo lang mogelijk rekken en op mijn 35e zijn die momenten met de nationale ploeg welgekomen om wat rust te pakken", vertelt de doelman van Club Brugge.

Het hing al enkele dagen in de lucht, dus een totale verrassing was het niet dat Simon Mignolet gisteren officieel bekendmaakte dat hij de nationale ploeg voor bekeken houdt. "Het was toch geen gemakkelijke beslissing", vertelt de doelman van blauw-zwart.

 

"Als ik wilde, kon ik nog wel even doorgaan. De bondscoach en technisch directeur Frank Vercauteren hebben ook nog geprobeerd om me te overhalen, maar ik had mijn keuze al gemaakt. Ik ben blij dat ze mijn beslissing begrepen en geaccepteerd hebben."

 

Mignolet maakte 5 grote toernooien mee met de Rode Duivels. "Ik heb in totaal 35 caps, waar ik heel trots op ben. Zonder een ongelooflijke Thibaut Courtois voor mij waren dat er waarschijnlijk nog wat meer geweest", klinkt het.

Als er heel veel blessures of problemen zijn, mogen ze me altijd bellen. Dan kunnen we de situatie bekijken.

Simon Mignolet

"Als 2e doelman moet je vaak harder trainen naast het veld en ik wil mijn carrière nog zo lang mogelijk rekken. Dan zijn die periodes bij de nationale ploeg welgekomen om wat rust te pakken en te recupereren."

 

"Ik denk dat ik geen leemte nalaat. Er zijn een aantal goeie, jonge keepers die nu hun kans krijgen. Thibaut Courtois heeft nog wel enkele jaren te gaan, maar op lange termijn zal dit wel goed zijn voor de nationale ploeg dat die jonge doelmannen er nu al bij kunnen zijn."

 

Mignolet zet de deur wel open voor noodgevallen. "Als er heel veel blessures of problemen zijn, mogen ze me altijd bellen. Dan kunnen we de situatie bekijken", geeft de doelman nog mee.

Bekijk het volledige gesprek met Simon Mignolet:

Gerelateerd: