Ga naar de inhoud

Red Wolves-doelman Jef Lettens drukt even op pauzeknop: "Frustraties namen de bovenhand"

 di 14 maart 2023 07:45
Jef Lettens
Jef Lettens

De Belgische handbalmannen kunnen voorlopig niet meer rekenen op topkeeper Jef Lettens. Na de niet-kwalificatie voor het EK wil de doelman nu focussen op zijn club, al lijkt het geen definitief afscheid van de nationale ploeg.

Jef Lettens is een van de topkeepers in het handbal, maar de doelman hinkte al een poosje op twee gedachten. Het tegenvallende WK lag zwaar op de maag en daar kwam vorig week nog de gemiste EK-kwalificatie bovenop. Voor Lettens, meer dan 70 interlands op de teller, hoeft het nu even niet meer.

 

"Het is altijd een eer om België te vertegenwoordigen en een voorbeeld proberen te zijn voor zoveel jonge handballertjes. Ik heb gedurende 15 jaar veel geïnvesteerd, maar de laatste tijd kost het me te veel energie om op niveau te blijven presteren. De frustraties nemen de bovenhand", schrijft Lettens op Instagram.

 

"Hierdoor kan ik niet de speler zijn die ik wil zijn en breng ik ook niet bij wat zou moeten. Ik heb daarom de beslissing genomen om mijn carrière als international op pauze te zetten. De focus gaat nu naar mijn club Toulouse, mijn gezin en mijn vrienden."

 

"Ik wil alles op een rijtje zetten en zo de motivatie terugvinden om de Belgische kleuren nog een laatste keer te verdedigen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: