Ga naar de inhoud

UEFA gaat alle 20.000 Liverpool-fans terugbetalen na chaotische CL-finale in Parijs

 di 7 maart 2023 13:03
Toen kwam er een onderzoek waarin de UEFA als hoofdverantwoordelijke werd gezien.
De Liverpool-fans bleven tot vorige maand protesteren tegen de onheuse behandeling door de UEFA.

De Europese voetbalbond (UEFA) belooft alle supporters die vorig jaar het slachtoffer waren van de chaos rond de Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid in Parijs een financiële compensatie. Vorige maand stelde een onderzoek dat de UEFA de hoofdverantwoordelijke was, de bond zal nu al minstens alle 20.000 Liverpool-tickets vergoeden.

Op 28 mei 2022 liep het in aanloop naar de finale in het Stade de France helemaal mis bij de toegangspoortjes. Heel wat fans, hoofdzakelijk van Liverpool, raakten niet of moeilijk in het stadion, omdat er massaal veel vervalste tickets op de markt waren aangeboden.

De supporters geraakten daardoor geblokkeerd ter hoogte van de draaiende toegangspoortjes, wat verdere opstoppingen veroorzaakte. Sommige fans probeerden over gesloten stadionpoorten en hekken te kruipen en de politie zette onder meer traangas in.

De aftrap van de finale werd zowat een halfuur uitgesteld om zoveel mogelijk fans met een ticket binnen te krijgen. Real won het duel uiteindelijk met 0-1 dankzij een goal van Vinicius en een ijzersterke Thibaut Courtois in doel.

 In eerste instantie werden toen de Engelse fans ervan beschuldigd de chaos te hebben veroorzaakt. Dat kostte de UEFA tot nu protesten in Europa.

In een communiqué erkent de UEFA "de negatieve ervaringen van deze supporters" en laat de bond weten dat hij aan de Engelse club het totale pakket van 19.618 tickets zal terugbetalen.

Alle fans van Liverpool met tickets voor vakken A, B, C, X, Y en Z, net zoals iedereen die niet op tijd in het stadion geraakte, kunnen zich dan tot hun club richten voor hun tegemoetkoming.

Getroffen supporters van Real moeten zich, net als wie tickets had voor "neutrale zitjes", rechtstreeks tot de UEFA wenden.

Vorige maand kwam een onafhankelijke commissie tot de conclusie dat de UEFA de hoofdverantwoordelijke was voor de chaos rond de finale.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: