Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 17  /  18 - Waalse Pijl
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Karl en José genoten van Pidcock in Strade Bianche: "Veel renners en ploegen zullen twijfelen aan zichzelf"

 za 4 maart 2023 17:47
José De Cauwer en Karl Vannieuwkerke keken met bewondering naar het nummertje van Pidcock.
José De Cauwer en Karl Vannieuwkerke keken met bewondering naar het nummertje van Pidcock.

In de commentaarcabine kregen Karl Vannieuwkerke en José De Cauwer weer een memorabele Strade Bianche te zien. "Wat Pidcock vandaag deed, was nog groter dan Pogacar vorig jaar", klinkt het.

Vannieuwkerke: "We dachten dat we vorig jaar een groot nummer hadden gezien met de solo van Pogacar. Maar was dit nummer niet nóg groter? Want de druk van achteren uit voor Tom Pidcock was immens."

 

De Cauwer: "De druk was inderdaad groter. En Pogacar als renner vorig jaar schat je hoger in dan Pidcock dit jaar."

 

"Wat Pidcock vandaag heeft gedaan, is iets dat bijna altijd mislukt. Er is ook zoveel aan vooraf gegaan waardoor het nog indrukwekkender is dan vorig jaar."

 

Vannieuwkerke: "Pidcock zei het ook zelf dat hij op een bepaald moment dacht dat hij het verbrod had. Ze kwamen op minder dan 10 seconden, maar toch bleef hij gaan."

 

De Cauwer: "Achter hem gebeurde dan ook wat Pidcock hoopte: er was geen cohesie bij de achtervolgers. De ene nam eens een beetje voorsprong, daarna ging de ander."

"Begrijp niet goed het verhaal van Benoot en Valter"

De Cauwer: "Behalve de zege van Pidcock is het grote verhaal voor mij dat van ploegmakkers Attila Valter en Tiesj Benoot. Ik begrijp nog altijd niet goed wat daar gebeurd is."

 

Vannieuwkerke: "De voorbije weken zeiden ze bij Jumbo-Visma: "We zijn zo goed omdat we een vriendengroep zijn en iedereen zijn plek kent." Heeft dat imago vandaag een klein knauwtje gekregen?"

 

De Cauwer: "Valter en Benoot hebben geen keuze gemaakt wie voor wie moest rijden. Valter is een jonge kerel en is naar deze ploeg gekomen met ambitie."

 

"Vanuit de volgauto van Jumbo-Visma zijn er blijkbaar geen consignes gekomen. Als de ene zich voor de andere had opgeofferd, was dat gat van 9 seconden op Pidcock misschien dichtgereden."

"Van der Poel was niet goed genoeg, maar dat komt wel goed"

Vannieuwkerke: "Mathieu van der Poel was de topfavoriet, maar hij heeft die rol niet kunnen waarmaken. Het was natuurlijk zijn eerste wedstrijd, maar we hadden hem iets sterker verwacht."

 

De Cauwer: "Hij was niet goed genoeg. Van Van der Poel mag je verwachten dat hij vandaag zou meespelen en dat is niet gebeurd."

 

"Maar ik denk dat het wel goedkomt met Mathieu voor de komende klassiekers. Zeker als hij de Tirreno-Adriatico in zijn benen zal hebben."

Alaphilippe was blijkbaar niet goed genoeg. En dan moeten Van Aert en Pogacar nog komen én moet Van der Poel nog beter worden.

José De Cauwer

Vannieuwerke: "Heeft Patrick Lefevere een probleem voor de voorjaarswedstrijden? Zal Remco Evenepoel net als vorig jaar weer de meubelen moeten redden in Luik-Bastenaken-Luik?"

 

De Cauwer: "We zullen moeten afwachten wat Lampaert en Asgreen zullen doen in de komende wedstrijden."

 

"Julian Alaphilippe was blijkbaar niet goed genoeg ondanks zijn zege vorig weekend in de Faun-Ardèche Classic."

 

Vannieuwerke: "Alaphilippe zakte vierkant door het sterrato."

De Cauwer: "En dan moeten Van Aert en Pogacar nog komen én moet Van der Poel nog beter worden."

Mathieu van der Poel beleefde niet zijn beste dag.
Mathieu van der Poel beleefde niet zijn beste dag.

"Veel renners en ploegen zullen beginnen te twijfelen"

Vannieuwkerke: "Dit was de 17e editie van de Strade Bianche. Als je naar de erelijst van de voorbije 5 jaar kijkt, dan is het immens wie daar allemaal opstaat: Pogacar, Van Aert, Van der Poel, Alaphilippe en nu Pidcock."

 

De Cauwer: "Het is ook de manier waarop. Sluit je ogen en die beelden komen zo weer tevoorschijn. Dat heb je maar bij weinig wedstrijden."

 

Vannieuwerke: "Gaan we een geweldig voorjaar tegemoet na wat we nu al gezien hebben?"

 

De Cauwer: "Ik denk dat er al velen beginnen te twijfelen. We moeten nog beginnen en er zijn al heel veel twijfels bij veel ploegen en renners."

 

"We zullen de komende weken sowieso onze duimen en vingers aflikken. Saus hebben we niet nodig, daar zorgen de renners voor."

Er is werk aan de winkel voor Julian Alaphilippe.
Er is werk aan de winkel voor Julian Alaphilippe.
Gerelateerd: