Tom Pidcock over fenomenale solo: "Ik wist dat het vandaag mijn dag zou worden"

  Tom Pidcock (Ineos) moest zijn nummertje in de Strade Bianche even laten bezinken. "Ik vreesde enkele keren dat ik te vroeg vertrokken was", zei de Brit. "Dit is een ongelooflijke zege."

  "Ik voelde me de hele week heel goed en wist dat het vandaag mijn dag zou worden. Dat ik het dan ook afmaak, is vrij ongelooflijk", glunderde Tom Pidcock na zijn triomf.

   

  De Brit trok ten aanval op 50 kilometer van de streep. "Al was het helemaal niet het plan om al zo vroeg te gaan. Ik reed gewoon hard omdat ik wist dat dat een beslissende strook is."

   

  Pidcock bleef doorjassen en schudde op 23 kilometer van het einde zijn laatste metgezellen af.

   

  "Het was een snelle wedstrijd. Ik wist dat als ik een gat zou slaan, het moeilijk zou zijn om me terug te halen."

   

  "Enkele keren kwamen de achtervolgers wel heel dicht. Ik dacht meermaals dat ik te vroeg was gegaan en dat ik eraan was voor de moeite. Maar ik hield vol tot aan de streep."

  Hulp van de motoren kreeg Pidcock vandaag niet. "In veel wedstrijden hebben we de motoren de koploper een handje zien helpen. Dat was bij mij vandaag niet het geval. Ik hoopte dat er wat meer motoren zouden zijn", lacht Pidcock.

  Mijn voorjaar is al geslaagd, ook al win ik geen klassieker meer de komende weken.

  Tom Pidcock

  Voor Pidcock is het voorjaar nu al geslaagd. "Ik wil de grootste klassiekers winnen en dat is vandaag gelukt met de Strade Bianche."

   

  "Ik zal mijn kans nog wagen in de komende klassiekers. Maar als ik nu niets meer win in het voorjaar, dan kan ik toch tevreden zijn dankzij deze overwinning."

  Strade Bianche klassement

    naamploegresultaat
  1Tom PidcockIGD4:31:41
  2Valentin MadouasGFC+20
  3Tiesj BenootTJV+22
  4Rui CostaICW+23
  5Attila ValterTJV+23
  6Matej MohoricTBV+34
  7Pello BilbaoTBV+1:04
  8Romain GrégoireGFC+1:18
  9Davide FormoloUAD+1:23
  10Andreas KronLTD+1:35

  Gerelateerd: