Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Gemiste kans voor Benoot, die "benen had om te winnen"? "Het is geen Play Station-spelletje, hé"

 za 4 maart 2023 17:00

Ook Jumbo-Visma is niet foutloos. Tiesj Benoot (3e) en Attila Valter (5e) behaalden mooie ereplaatsen in de Strade Bianche, maar het duo reed in de achtervolging op winnaar Pidcock te vaak "tegen" in plaats van "voor" elkaar. "Ik had meer moeten werken voor mijn kopman, Benoot", sloeg Valter na de finish mea culpa. "Ik had de benen om te winnen", klonk het bij Benoot.

De Strade Bianche van 2023 wordt bij Jumbo-Visma geklasseerd als "een gemiste kans".

 

De Nederlandse ploeg heeft met Tiesj Benoot (3e) en Attila Valter (5e) opnieuw als enige twee man in de top 5, maar deze keer staat er geen gele man op het hoogste schavot. "Ik had nochtans de benen om te winnen vandaag", erkende een ontgoochelde Tiesj Benoot de gemiste kans.

 

Die ontgoocheling hebben de Jumbo-Visma'ers vooral aan zichzelf te wijten.  In het openingsweekend maakte het gele blok nog indruk met hun uitstekende ploegenspel, maar die samenwerking was vandaag bij momenten ver te zoeken.

 

Benoot had in de achtervolging op triomfator Tom Pidcock nochtans als enige een extra ploegmaat bij zich, maar Valter cijferde zich in de jacht op de Brit allerminst weg voor zijn kopman. 

 

"We hebben inderdaad niet goed samengewerkt in de achtervolging. Dat is voor een groot deel ook mijn fout. Ik had meer moeten werken voor mijn sterke kopman Tiesj", sloeg Valter mea culpa.

Ik had meer moeten werken voor mijn sterke kopman Tiesj

Attila Valter

De Hongaar bracht iedereen op de voorlaatste grindstrook zelfs even terug naar Tiesj Benoot, die toen een belangrijk gaatje had geslagen met Madouas en Costa. Onze landgenoot trakteerde zijn ploegmakker op een wegwerpgebaar.

 

"We hadden wel instructies gekregen vanuit de auto, maar zo'n wedstrijd is geen Play Station-spelletje, hé", verdedigde Valter zich na de finish voor het vreemde manoeuvre.

Het stof ging wel meteen liggen in het kamp van Jumbo-Visma.

 

Benoot zelf toonde zich groots in zijn ontgoocheling en stak de hand ook in eigen boezem. "Ik heb zelf ook fouten gemaakt. Een van ons had gewoon mee moeten zijn met Pidcock."

 

"Ik denk dat we deze koers nog eens grondig zullen moeten analyseren, maar Pidcock is alleszins een mooie winnaar. Na een solo van 60 kilometer, chapeau."

 

"We mogen niet te hard zijn voor onszelf.", relativeerde ook Valter. "Met twee in de top 5 is normaal gezien een mooi resultaat, alleen niet in Jumbo-Visma-standaarden.

Bekijk de reacties van Benoot en Valter:

Gerelateerd: