Ga naar de inhoud
Croky Cup
speeldag 1

Finaleticket zorgt voor enorme ontlading bij Antwerp: "Winnen meer dan alleen deze wedstrijd"

 vr 3 maart 2023 06:05

Een finaleticket dat aanvoelt als een bekeroverwinning. De ontlading hing in de lucht bij Antwerp. Na een heroïsche strijd van 120 minuten en penalty's klopte The Great Old de vicekampioen. "De jongens zo door het dolle heen zien gaan, daar doe je het voor", deelt Mark van Bommel.

"Het is een stelletje bij elkaar, wat vieren betreft", lacht Mark van Bommel na de match. De vreugde kan hij even niet verbergen.

 

"De jongens zijn door het dolle heen, daar doe je het voor. Samen met de staff vormen ze één grote groep." 

 

"Na ons straf parcours in de beker is de ontlading nu des te groter. Als ik ze dan zie losgaan, kan ik daar ook wel van genieten."

Ik denk dat we meer gewonnen hebben dan alleen de wedstrijd.

Vincent Janssen

Man van de match Vincent Janssen deelde graag in het feestgedruis. Dat hij een penalty miste? "Ach, kan gebeuren", antwoordt de spits laconiek.

 

"Ik denk dat we vandaag meer gewonnen hebben dan alleen deze wedstrijd", gaat hij in alle ernst voort. "Dit doet echt iets met ons."

 

"Als team knokten we voor elkaar, de invallers kwamen op het veld met veel lef en ook Vermeeren was weer geweldig. En daarmee doe ik nog zo veel andere jongens te kort."

 

Dat de Nederlander op een belangrijk moment "een van de lekkerste goals" in zijn carrière maakte, zorgt voor een mierzoete nasmaak in zijn mond.

Alle vertrouwen in Jean

Niet alleen de vrije trap van Janssen was een hoogtepunt voor Antwerp. Ook doelman Jean Butez oogst lof met zijn reddingen in de penaltyreeks.

 

"Met hem in doel, heb je altijd een streepje voor", weet Ritchie De Laet. "Jean heeft ons nu al door 3 reeksen geloodst, dus het vertrouwen in hem is enorm groot."

 

Dat complimenten van ploegmaats en fans binnenstromen, doet de keeper zichtbaar deugd. "Een geweldig gevoel", vertelt Butez. "Ik kan niet wachten om het thuis te vieren met een dikke smakkerd voor vrouw en kind."

Kobe Corbanie trapte op training al een penalty ongelooflijk binnen.

Mark van Bommel

Met heldenrollen weggelegd voor spits en doelman, zou zelfs een alerte kijker bijna vergeten dat een 17-jarige indruk maakte met zijn elfmeter.

 

"We hebben nochtans niet geoefend op penalty's", grinnikt Van Bommel. 

 

"Mijn assistent Andries Ulderink zag Kobe Corbanie een penalty nemen op training ... Die trapte hij ongelooflijk binnen."

 

"Toen we een kijkje namen naar de bank om te beslissen wie er een mocht nemen, stond hij meteen op de lijst."

De Antwerp-spelers aan het woord:

Gerelateerd: