Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De sterren voor de Strade Bianche: stoft Van der Poel zijn rugnummer als eerste af?

 za 4 maart 2023 10:20

Mathieu van der Poel is volgens de Sporza-jury de superfavoriet op de grindwegen van de Strade Bianche. De wereldkampioen veldrijden zal moeten afrekenen met Julian Alaphilippe, Tom Pidock en de Belgen Tim Wellens en Tiesj Benoot. Ontdek hieronder het volledige favorietenkransje van onze koersexperts.

***

Door de afwezigheid van Wout van Aert en Tadej Pogacar staat Mathieu van der Poel met stip bovenaan in het favorietenlijstje. Herhaalt de wereldkampioen veldrijden zijn kunstje van 2 jaar geleden?

 

Ook Julian Alaphilippe krijgt 3 sterren achter zijn naam. Kan de geprikkelde Fransman teambaas Patrick Lefevere opvrolijken met een eerste zege in de klassiekers dit jaar?

**

Een trede lager staat Tom Pidcock, die op de Toscaanse grindwegen een parcours krijgt dat op zijn lijf is geschreven. Nestelt de kopman van Ineos Grenadiers zich in het bosje veldrijders dat zegeviert op de Piazza del Campo?

 

Bij de mannen met 2 sterren prijken ook 2 landgenoten. Tiesj Benoot kent het succesrecept om de Strade naar zijn hand te zetten. Door de afwezigheid van Van Aert hoeft hij vandaag in se met niemand rekening te houden binnen zijn eigen team.

 

Hetzelfde verhaal bij Tim Wellens, die door het ontbreken van kopman Pogacar vol zijn eigen kans mag gaan op de stofferige wegen. Verzilvert hij zijn supervorm met een podiumplek in Siena? Of zit er zelfs meer in?

*

Monumenten-winnaars Matej Mohoric (Milaan-Sanremo) en Alberto Bettiol (Ronde van Vlaanderen) lichten elk 1 ster op.

 

Andere outsiders zijn Pello Bilbao (vorig jaar 5e), ronderenner Aleksandr Vlasov en Strade-liefhebber Quinn Simmons.

Bonus: dark horses

Als uitsmijter kiezen onze koersexperts elk nog een dark horse: een renner die het peloton en het grote publiek wel eens zou kunnen verrassen.

 

Opvallende naam is die van het 20-jarige Franse raspaardje Romain Grégoire (Groupama-FDJ). Mauri Vansevenant verdedigt de Belgische eer.

 

De Italianen hebben een trio dark horses met Samuele Battistella, Gianluca Brambilla en Andrea Bagioli.

 

Andere namen: Oscar Onley, Michael Gogl, Attila Valter, Milan Vader, Toms Skujins en Magnus Sheffield.

Gerelateerd: