Ga naar de inhoud
Croky Cup
speeldag 1

Videoref die elleboogstoot Buchanan onbestraft liet, dan toch geen VAR bij bekerduel Antwerp-Union

 ma 27 februari 2023 15:53
Tajon Buchanan kwam weg zonder kaart.

Kevin Van Damme, de videoscheidsrechter die zondag niet ingreep bij de elleboogstoot van Club Brugge-speler Tajon Buchanan, moest normaal gezien donderdag opnieuw in actie komen als VAR in de Beker, maar hij wordt vervangen.

Na de 2-0-nederlaag van AA Gent tegen Club Brugge waren ze bij de bezoekers ziedend over een elleboogstoot van Tajon Buchanan op Gift Orban. Scheidsrechter Erik Lambrechts floot geen fout, maar ook videoscheidsrechter Kevin Van Damme greep niet in.

 

Gent-coach Hein Vanhaezebrouck sprak over "het failliet van de VAR". "Als je dit niet ziet, zou je nooit meer mogen fluiten", zei hij.

 

Kevin Van Damme moest donderdag normaal wél weer plaatsnemen achter de VAR-schermen in Tubeke voor het bekerduel tussen Antwerp en Union, maar de voetbalbond roept een vervanger op. Jonathan Lardot is dan VAR met dienst.

De controversiële fase

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: