Ga naar de inhoud

Laurens Sweeck zegeviert in Sluitingsprijs Oostmalle na fel duel met Lars van der Haar

 zo 26 februari 2023 16:10
Sweeck klopt Van der Haar in Oostmalle.

Laurens Sweeck heeft het seizoen afgesloten met een overwinning in Oostmalle. Samen met Lars van der Haar trakteerde hij het publiek op een spannend duel. Belgische en Europees kampioen Michael Vanthourenhout miste zijn start en speelde geen rol van betekenis.

Nog een laatste keer knallen", dachten Laurens Sweeck, Lars van der Haar en Michel Vanthourenhout voor de start in Oostmalle. Maar voor die laatste ging het al mis van bij de start.

 

Sweeck en Van der Haar zagen het graag gebeuren en rukten zich gaandeweg los van het pak. Elkaar kwijtraken onderweg lukte niet.

 

Het duo wisselde de speldenprikken af. De ene ronde deelde de Belg uit, niet veel later plaatste de Nederlander een versnelling. Het aanwezige publiek kreeg waar voor zijn geld.

 

In het slot plaatste Sweeck op een zandstrook de beslissende versnelling. Hij dook onder de oksel van Van der Haar door en won zijn vierde Sluitingsprijs op rij. Niels Vandeputte vervolledigde het podium.

Laurens Sweeck: "De riem mag er eindelijk af"

"De riem mag er eindelijk eens af", reageerde Laurens Sweeck na afloop van zijn zege.

"Volgende week trek ik de skilatten aan. Hoe mijn wegseizoen ter voorbereiding van het nieuwe veldritseizoen eruit zal zien, zijn zorgen voor later. Nu eerst van mijn vakantie genieten."

Sweeck voerde in Oostmalle een verbeten strijd met Lars van der Haar. "Het ging er best pittig aan toe in deze allerlaatste cross. Van bij de start lag het tempo bijzonder hoog. Ik had alvast een goede start en dus deed ik maar door."

"Het kwam er dan op aan dat tempo vol te houden tot aan de finish. Zo simpel is cross dus", lachte Sweeck.

"Van der Haar trok een paar keer stevig  door en daar had ik het wel lastig mee. Ik maakte ook enkele foutjes en moest telkens kloofjes dichten, wat natuurlijk krachten kostte."

"In de slotronde kon ik toch nog het verschil maken in de zandbak. Ik mag terugblikken op een mooi en goed seizoen. Dat afsluiten met een overwinning geeft het nog extra glans", vertelde Sweeck.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: