Ga naar de inhoud

Worst sluit seizoen af met zege in Oostmalle, Van Loy 13e in laatste cross

 zo 26 februari 2023 14:58

Annemarie Worst heeft haar veldritseizoen in schoonheid afgesloten in de Sluitingsprijs van Oostmalle. De 27-jarige Nederlandse volgde zichzelf op op de erelijst na een knappe solo. Manon Bakker en Denise Betsema maakten er voor de verandering weer een Nederlands podium van.

De voorjaarsklassiekers op de weg zijn begonnen, maar het veldritseizoen moest nog worden afgesloten. Dat werd traditioneel gedaan in Oostmalle.

Voor Marion Norbert Riberolle werd het een afsluiter in mineur. Andermaal kreeg ze af te rekenen met materiaalpech en stond zij een lange poos stil. Meteen kon ze haar winstkansen helemaal opbergen. 

 

Manon Bakker en Annemarie Worst begonnen aan de tweede ronde met vijf seconden voorsprong op Denise Betsema. Nog voor het aansnijden van de derde van in totaal zeven ronden, sloot Betsema aan en zo kregen we drie leidsters. 

 

Meteen stokte het tempo voorin. Worst ging versnellen en sloeg op die manier een kloofje. Bakker moest alle zeilen bijzetten om terug te keren. Dat lukte maar even. Bij een volgende versnelling van Worst moest ze er weer af.    

 

Met nog twee ronden voor de boeg tufte Worst rond met een voorgift van 15 seconden. Toen Bakker nog voor het intrekken van de slotronde een foutje maakte bij de balken, was de zege helemaal binnen voor Worst. Betsema kon haar derde plaats consolideren. 

 

Ellen Van Loy werd in haar laatste cross dertiende.

Uitslag Sluitingsprijs Oostmalle

  1. Annemarie Worst (Ned)
  2. Manon Bakker (Ned)
  3. Denise Betsema (Ned)
  4. Laura Verdonschot
  5. Aniek van Alphen (Ned)
  6. Julie Brouwers
  7. Anna Kay (GBr)
  8. Francesca Baroni (Ita)
  9. Leonie Bentveld (Ned)
  10. Maud Kaptheijns (Ned)
Gerelateerd: