Ga naar de inhoud

Ellen Van Loy rijdt zondag laatste cross in Oostmalle: "Het is mooi geweest"

 do 23 februari 2023 09:50

Zondag neemt Ellen Van Loy in de Sluitingsprijs Oostmalle afscheid van het peloton. De 42-jarige veldrijdster wil nog een keer voluit gaan voor ze als jeugdcoach en talentscout aan de slag gaat bij haar huidige team De Ceuster Bonache.

Ellen Van Loy kondigde in december al aan dat ze in Oostmalle de laatste keer de crossfiets van stal zou halen. Sindsdien was het "afzien en genieten", zegt ze nu in een persbericht. 

 

"Afzien, omdat er momenteel heel hard wordt gereden", lacht Van Loy. "Maar vooral ook genieten van de aandacht. Zowel in Middelkerke als het afgelopen weekend in Brussel werd ik na afloop gehuldigd op het podium voor mijn carrière." 

 

"De reacties van de collega-rensters, de pers, de organisatoren, mijn trouwe supporters en het veldritpubliek zijn hartverwarmend."

Ik ben heel dankbaar dat ik de kans krijg om mijn ervaring door te geven aan jongeren en de veldrijdsters van morgen.

Ellen Van Loy

Zondag plaatst Van Loy een punt achter haar carrière, die ze als laatbloeier pas op haar 28e begon. 

 

"Oostmalle is altijd een speciale wedstrijd, zeker omdat het de laatste is van het seizoen, altijd goed voor een gezellige dag die doorgaat tot in de latere uren." 

 

"Voor mij is het mooi geweest. Ik ben klaar om afscheid te nemen als actief veldrijdster, omdat als jeugdcoach en talentscout bij het De Ceuster Bonache Cycling Team een nieuwe rol voor mij is weggelegd", zegt ze. 

 

"Ik ben heel dankbaar dat ik de kans krijg om mijn ervaring door te geven aan jongeren en de veldrijdsters van morgen. Het team is ambitieus en wil de komende maanden verder bouwen aan de wielerpiramide, met jeugd als basis."

Gerelateerd: